Samsung speelt met het idee om in 2017 zijn eerste buigbare telefoon te lanceren. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou volgens Bloomberg maar liefst twee van dat soort toestellen willen lanceren. Al in 2008 toonde Samsung zijn eerste prototype, met een opvouwbaar OLED-scherm.

Die schermtechnologie komt volgens de ”met deze zaak bekende bronnen” van Bloomberg ook naar de opvouwbare telefoons die Samsung mogelijk volgend jaar wil lanceren. De mogelijke toestellen worden verder omschreven als een mengeling tussen telefoons en tablets.

De eerste daarvan heeft volgens Bloomberg een scherm van 5 inch (12,7 centimeter), dat uitgevouwen kan worden tot 8 inch (20,3 centimeter). Het tweede toestel zou een telefoon zijn waarvan het scherm dubbelgevouwen kan worden. Naar verluidt worden de twee toestellen tijdens de Mobile World Congress in Barcelona van volgend jaar gelanceerd, een evenement dat vermoedelijk in februari plaatsvindt.

Samsung doet er veel aan om nieuwe innovaties naar smartphones te brengen. De meest recente stap die de producent zette richting buigbare telefoons was de Galaxy S6 Edge (en opvolger S7 Edge), met een gebogen OLED-scherm. Dat gebogen scherm wordt door experts gezien als een belangrijke stap in de richting van buigbare schermen.