Het lijkt erop dat een medewerker van Huawei in de fout is gegaan, in de database van GFXBench is een nieuwe high-end smartphone van Huawei opgedoken en op basis van het typenummer lijkt het te gaan om de Huawei P10, de opvolger van het huidige vlaggenschip, de Huawei P9.

GFXBench analyseert elke smartphone voordat er een benchmark wordt gedraaid en bij het draaien van een benchmark worden de resultaten naar de servers van GFXBench gestuurd, inclusief de specificaties van het toestel. In de database van GFXBench is nu de Huawei LON-L29 opgedoken, een nieuwe high-end toestel van Huawei. De Huawei P9 had de naam LON-L19, waardoor het voor de hand ligt dat het gaat om een nieuw toestel in de P-serie, waarschijnlijk de P10.

Uit de benchmarks blijkt dat Huawei heeft gekozen voor een 5,5 inch scherm, een stukje groter dan het huidige scherm van 5,2 inch. Niet alleen het scherm is iets groter geworden, ook de schermresolutie, niet langer lijkt Huawei te kiezen voor Full HD maar voor QHD, met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant is een octa-core processor te vinden met en een kloksnelheid van 2,3GHz en een Mali G71 GPU. Verder is er 6GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslagcapaciteit aanwezig in het toestel, mogelijk gaat het hier om een premium-model, want zoveel opslagcapaciteit krijg je normaliter niet bij een Huawei-toestel.

De vraag is nog even of alle data klopt en of het inderdaad gaat om de Huawei P10, maar dat het bedrijf al bezig is met een dergelijk toestel ligt voor de hand. De specificaties laten in elk geval zien dat Huawei de weg verder naar boven heeft ingeslagen, de processor zou opnieuw een Kirin 960 kunnen zijn, maar wellicht dat Huawei volgend jaar nog met een nieuwe chip op de proppen komt.

Uit de specificaties kwam verder naar voren dat er een 12 megapixel camera aan de achterzijde zit en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Hieruit valt niet af te leiden of er opnieuw een dual-camera opstelling van Leica is gebruikt, maar gezien de partijen een meerjarige samenwerking hebben ligt dat wel voor de hand.

Lees ook onze review van de Huawei P9