Review: Test Drive Unlimited 2

Inleiding

Het heeft bijna 4,5 jaar geduurd maar eindelijk is hij er dan: Test drive Unlimited 2. Net zoals zijn voorganger kan je weer lekker racen over brede wegen, natte bospaden en het zonnige strand. Het spel speelt zich ditmaal niet af op één eiland maar op twee eilanden. Je begint op het eiland Ibiza dat net als in TDU 1 bijzonder nauwkeurig is nagemaakt met behulp van satellietgegevens. Het eiland heeft een behoorlijk grote variatie in landschappen zoals woestijn, bossen, steden en dorpen. Er ligt voor ongeveer 1200km aan weg op het eiland waarvan ongeveer 900km is geasfalteerd.

Review: Test Drive Unlimited 2
Een paar maanden na de aankondiging van de game werd er al bekend gemaakt dat het spel ook een tweede eiland zou bevatten. Het gaat hier om het eiland Oahu. TDU1 speelde zich ook al af op dit eiland, maar volgens ontwikkelaar Eden Games is er zoveel aan wegen en locaties toegevoegd dat spelers van het eerste spel er zeker net zoveel plezier aan zullen beleven als spelers die deel één nog nooit hebben gespeeld.

Review: Test Drive Unlimited 2
De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om in dit deel geen motoren beschikbaar te stellen om mee te rijden zoals in het vorige deel. De ontwikkelaar was naar eigen zijn te druk bezig met het optimaliseren van het weggedrag van de auto’s dat er geen tijd meer was voor de motoren. Eden Games heeft wel aangegeven dat er nog een update komt in de vorm van downloadable content (DLC) waardoor het rijden met motoren in deze game wel weer mogelijk is.