2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gameplay

Je kunt het spel op diverse manieren besturen waaronder met de Wii afstandbediening (maar dan moet je hem 270 graden draaien), de Wii afstandbediening met nunchuck of met de GameCube-controller. De GameCube-controller speelt wel het lekkerst maar hierbij moet je wel een betere gamer zijn. Het simpelst is de Wii-Remote met nunchuck.


Er is ook heel veel Nintendo-gerelateerde content in de game gestopt. Het is ook de eerste Wii-game die op een dual-layer-dvd is gebrand. Na ruim vijftig uur spelen kun je nog steeds nieuwe dingen tegenkomen.

Het spel heeft 35 personages. De meest bekende Nintendo-helden zitten er natuurlijk in zoals Mario, Donkey-Kong, Bowser, Luigi en ga zo maar door. Maar Nintendo heeft de oude doos ook maar weer eens leeggeschud, zo zijn Ike, Lucas, Pit en Marth ook weer van de partij. Je kunt op heel veel verschillende manieren personages vrijspelen, zo moet je bijvoorbeeld tweehonderd Brawl gevechten voeren of je moet de Classic-mode uitgespeeld hebben op de Hard-mode met Link of Zelda om Ganondorf vrij te spelen.

Iedere personage heeft zo zijn eigen moves, zo kan Wario met zijn motor over anderen heen rijden en Pikachu kan tegenstanders elektrocuteren. Om de Final Smash uit te kunnen voeren moet je de Smash Ball kapot maken. Deze verschijnen heel af en toe in beeld. Wanneer je dit bijvoorbeeld met Samus doet krijg je een enorme straal die de tegenstander het veld uit schiet, bij Pit krijg je hulp van een klein ‘engeltje’ en bij Kirby eindig je in een kookpot.

Je kunt met dit spel ook online spelen. Net zoals bij Mario Kart Wii heb je een eigen friendcode (deze is anders dan die van de Wii), wanneer je deze uitwisselt kun je samen spelen. Wanneer je moet wachten op je andere spelers hoeft het niet saai te zijn. Je kunt je in de tussentijd uitleven op een zandzak