2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Wat is er dan precies veranderd? (deel 2)

Waar ook iets te halen valt, is in het stroomverbruik. Volgens Microsoft besparen gebruikers na de installatie van het servicepack soms wel tot tien procent op het verbruik. Ook zou SP2 efficiënter om moeten gaan met de resources van de Windows Sidebar. Hier merkte ik echter weinig van.

Ook de Service Pack Cleanup Tool neemt deel aan het bescheiden servicepackfeestje. Deze tool, die vrijblijvend uitgevoerd kan worden, ruimt onnodige, oude bestanden die Windows Vista dankzij de installatie van SP2 niet meer nodig heeft, op. Wel moet hier de kanttekening bij worden geplaatst dat je dan niet meer terug kunt naar eerdere Vista-versies. Maar waarom zou je ook, als alles goed werkt?

Een andere, ‘merkbare’ wijziging is de verbeterde betrouwbaarheid van DirectX 10.0. Dit is ook meteen de enige wijziging die in DirectX 10 van Windows Vista Service Pack 2 zit. Op het gebied van audio en video is ook het streamen van hd-content verbeterd. Na de installatie van het servicepack werkte overigens alle applicaties nog gewoon. Ook op dit gebied (gebroken applicaties) zullen de problemen van een eerder servicepack twee niet meer terugkeren.

Op het gebied van Windows Server 2008 zijn natuurlijk bovenstaande wijzigingen grotendeels van toepassing, evenals andere. Hyper-V-virtualisatie is standaard onderdeel in Windows Server 2008. Tevens is de compatibiliteit van Terminal Server-licentiesleutels verbeterd.

Screenshots installatie