2min

Tags in dit artikel

,

Alles kan beter

Nu komt er een klaagstukje, geen zaken die onoverkomelijk zijn, maar wel zaken die de ontwikkelaars in een volgende editie mogen wegwerken. Allereerst is er het vervelende ‘loading’ en de ‘auto-save’ die niet uit te schakelen valt. Na elke race en elke verandering van setting, gaat het spel de vooruitgang opslaan. Vervelend als je een beetje wil racen en je settings wil finetunen. Veel wachten geblazen dus en dat willen we niet!


Je wordt vaak gewoon geramd door andere racers.


En ander kleine euvel is de ‘auto-drive’. Wanneer je een single race of een training aanvangt is je auto al onderweg. Die staat dan op ‘auto-drive’. Spijtig genoeg is er geen teller die aftelt wanneer je de knop moet induwen of is er gewoon logica wanneer je de ‘auto-drive’ moet overnemen. Hier, neem maar over in een haarspeldbocht… Oja, durf geen bocht af te snijden of je krijgt er automatisch 5 seconden bij en ben je gelimiteerd tot 60 mph. Ondertussen kan je wel je achterliggers hinderen.


Leuke game, maar het kan nog een stuk beter.


Spijtig genoeg zijn er ook beperkingen op de twee weertypes, ‘sunny & rainy’. Want regen heb ik nooit gezien, een paar plassen op de track… Die na 14 rondes van 19 bolides nog niet verdwenen zijn… Details, it’s all in the details… Spijtig genoeg is er ook geen career mode. Wanneer je bekers wint, tijdens bijvoorbeeld de veel te gemakkelijke mini-challenges, heb je geen prijzenkast waar je een overzicht vindt van de behaalde overwinningen (enkel een algemeen overzicht in je PS3 menu). En ik zwijg over de muziek. Muziek tijdens het racen zet ik standaard af, maar elke keer dezelfde loop tijdens het doorlopen van de verschillende menu’s en tunen van je wagen, niet echt top!

Ook al is het een licensed game, ze hebben slechts de toestemming gekregen van Audi, BMW & Jaguar. De andere wagens, Mercedes & Cadillac, zijn vervangen door 2 nepmerken. Of je doet het goed of je doet het niet… Zo zie je ook alle officiële screenshots, slecht de 3 wagens met licentie.


De beste wagen in het spel: Audi RS4.


Gelukkig ben je tijdens de online modus transparant en kun je dus door andere racers heen. Niet realistisch, maar wel veel beter uitgewerkt dan de meeste online race sims. Daar eindigt het meestal toch in een Destruction Derby. Hulpzaam is de pijl die tevoorschijn komt wanneer je een bocht nadert. Nader je hem te snel, dan kleurt hij rood. Rij je op een veilige snelheid, kleurt die terug wit. Ik heb wel vaak gemerkt dat je de bochten ook kan nemen terwijl de pijl nog rood gekleurd is.


Leuke game, maar het kan nog een stuk beter.