Algemeen

Eerste indruk


Toen ik het spel had opgestart kwam er een filmpje in beeld, wat al anders was dan bij de meeste games. Het was een beetje een onduidelijke inleiding in de game. Je zag de vier karakters die je kunt kiezen in een auto, met een bijzonder onduidelijk verhaal. Het deel van de graphics viel me wel erg tegen, de nogal tekenfilm achtige graphics waren niet wat ik had verwacht.GameverhaalHet verhaal speelt zich af in de toekomst. De mens heeft er een zooitje van gemaakt waardoor de aardbewoners op zoek moeten naar nieuwe planeten om op te wonen. Al snel vinden ze Pandora, een planeet die in het begin perfect lijkt om op te wonen. Met die gedachte trekken duizenden kolonisten naar Pandora.

Als de kolonisten zijn gearriveerd, blijkt dat er nog overblijfselen van de buitenlandse beschaving zijn en dat de planeet weinig aan grondstoffen te bieden heeft. De kolonisten twijfelen niet en vertrekken weer na die ontdekking. Daardoor zijn de overblijvers gedwongen om te strijden om zo te overleven. Onder deze overlevers is een groep wetenschappers, jij bent één van deze wetenschappers en komt hierdoor vaak in strijd met een van de primitieve buitenaardse wezens.

De wetenschappers hebben op een dag ‘The Vault’ ontdekt, een ondergronds complex met veel buitenaardse schatten die je een enorme technologische voorsprong kunnen geven. Door deze ontdekking keren de kolonisten weer terug, en zul je dus ook tegen hun moeten gaan strijden.