2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gameplay

Gametypes



Singleplayer
Het spel is een shooter met verschillende RPG elementen. De singleplayer is gewoon een verhaallijn die je kunt volgen. Je moet verschillende soorten missies doen bij verschillende personen. Wanneer je een missie af hebt, ga je terug naar de betreffende persoon om je beloning op te halen. De beloning bestaat meestal uit geld en ervaringspunten, waar ik later meer over vertel. Je kunt er bij singleplayer ook voor kiezen om geen missies te volgen en gewoon rond te lopen en bijvoorbeeld de simpele bewoners van de planeet uit te roeien.

Wanneer je de singleplayer start krijg je een introductie van CL4P-TP die je de basisbeginselen leert. Hoe verder je in het spel komt des te meer mogelijkheden je krijgt om te doen. Het is een spel waar je niet even een uur mee bezig bent, doordat de makers de gameplay redelijk uitgebreid hebben gemaakt duurt het spel wel de nodige uren. De missies verschillen ook erg van onderwerp, zo krijg je missies waarin je iets simpels moet doen zoals een granaat kopen of een schild voor je gezondheid, tot missies waarin je verschillende tegenstanders moet vernietigen.



Multiplayer
Het online gedeelte verbaasde me eigenlijk moet ik zeggen, hiermee bedoel ik niet dat het slecht was, maar dat het anders was dan mijn verwachting. Ik had verwacht dat je net als bij andere shooters in een omgeving tegen een ander team met je vrienden moet strijden (een soort van (team)deathmatch of iets dergelijks).

Het enige wat je kunt doen is een co-op mode online, waarin je kunt hosten, joinen of een privé co-op kunt doen met je vrienden. Dit is wel erg goed gemaakt, en heb ik niet veel op tegen. Bij deze co-op help je de hoster met zijn missies. Het enige wat wel vreemd is dat als je level 2 bent, je al iemand kan "helpen" bij de co-up van level 40 bijvoorbeeld. Dit is overigens natuurlijk wel een pluspunt als je snel wil ranken.

Het enige wat je kunt doen als je tegen iemand anders wilt strijden, is een battle. Je kunt een tegenstander uitdagen voor een battle, wanneer hij dat accepteert zal er een cirkel om de 2 spelers ontstaan en is het simpelweg de bedoeling om elkaar als eerste te killen. Dit vond ik nogal tegenvallen, aangezien ik meer had verwacht op het gebied van gamen tegen je vrienden. De co-op mode beviel mij wel erg goed.



Overige
Naast single en multiplayer heb je ook nog een mogelijkheid om op LAN te spelen. Bij het LAN gedeelte kun je er ook gewoon voor kiezen net als bij online of je host of wilt joinen. Verder heb je nog een mogelijkheid om split-screen te spelen. Je kunt zo bijvoorbeeld als je niet over internet beschikt toch met je vrienden samen spelen. Dus eigenlijk gewoon co-op maar dan offline met meerdere schermpjes.