2min

Feiten

Kort
De lengte van het spel is ook niet echt een positief punt, het spel is enorm kort, na een ochtendje spelen kwamen de eind credits al in beeld, als je beide einden van het spel wilt zien (die overigens niet veel voorstellen), dan moet je het laatste level nogmaals spelen en dan heb je echt de hele game gezien en ben je helemaal klaar met het verhaal.

Zoals gezegd moet je het laatste level opnieuw spelen voor een ander einde, dit komt omdat het einde van het verhaal letterlijk met de laatste druk op de knop bepaald wordt, je kiest of voor de Light of voor Dark Side. In mijn ogen maakt dat het verhaal heel erg zwak, ik had liever tijdens het spelen bepaald of ik Light of Dark wil zijn, maar daar is het verhaal dan ook weer gewoon te kort voor.

Naast de singleplayer is er geen multiplayer aanwezig. In een poging dit te compenseren krijgen we een Challenge-modus voorgeschoteld. Hierin moet je zo snel mogelijk of binnen een bepaalde tijd een opdracht uitvoeren om zo medailles, uniforms en artwork te verzamelen. Leuk, maar daar maak je het spel echt niet langer houdbaar mee.


Grafisch dillemma
The Force Unleashed 2 maakt indruk met zijn sterke graphics. De textures zien er allemaal erg strak uit, evenals de lichteffecten. Een maximaal geüpgrade Force Lightning is een spektakel op je scherm. Ook de omgevingen zijn erg mooi en strak vormgegeven.

Helaas ligt daar ook direct het probleem: het is allemaal net iets té strak, te schoon, te leeg. Dit past ook wel een beetje bij Star Wars als je kijkt naar de films, maar toch is het jammer omdat je niet het gevoel krijgt dat er geleefd wordt in de omgevingen. Het blijft een statisch decor voor spectaculaire gevechten.

Audio
De geluiden zijn uitstekend, de muziek zal iedereen herkennen en de geluiden van de lightsabres en lasers zijn gewoon goed. Ook de ingesproken dialogen zijn in orde, al zijn de teksten zelf niet echt te sterk te noemen. Ik vraag me dan ook af hoe Star Wars-achtig het spel geweest zou zijn zonder een kloppende soundtrack.



Leugens
Wellicht heb je de trailers of reclames op TV gezien van deze game, hierin worden complete omgevingen vernietigd door Starkiller. Ook voor het eerste deel waren deze video’s er, ik kan het de makers vergeven dat het in het eerste deel uiteindelijk niet mogelijk was. Maar als je in het tweede deel nog steeds de omgevingen maar minimaal kunt manipuleren, vind ik toch dat je de mensen voor de gek houdt met zulke trailer video’s.

Table of contents