Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties

Uiteraard kijken we ook naar de testresultaten van de software gemeten door de gerenommeerde website AV-test. Zij hebben de software getest op diverse besturingssystemen waaronder Windows 7, 8.1 en 10. Opvallend bij alle resultaten is dat de software net niet alles uit de kast haalt als het gaat om performance. In combinatie met de drie genoemde besturingssystemen is de waardering van de performance unaniem een 9. Volgens de experts vertraagt Norton bepaalde processen op de computer meer dan nodig is. Al moet er wel bij gezegd worden dat de scores overal binnen de grenzen blijven van de gemiddelde scores van alle 22 geteste pakketten.


Om een voorbeeld te noemen. In combinatie met Windows 7 blijkt Norton een vertraging van 11 tot 14 procent te hebben op het openen van populaire websites. Gemiddeld scoren beveiligingspakketten in de tests van AV-test daar 20 procent. Voor het starten van populaire programma’s op de pc geldt ongeveer hetzelfde. De vertraging die de software van Norton oplevert, bedraagt 4 tot 7 procent. De gemiddelde vertraging berekend over alle geteste pakketten is ongeveer 15 procent, daarmee zit Norton dus onder het gemiddelde.


Wat beveiliging betreft, want dat is toch de hoofdactiviteit van het programma, scoort Norton bijna alle keren 100 procent. Dat wil zeggen dat de software vrijwel alle aanvallen van virussen, wormen en Trojaanse paarden detecteert, zelfs de pas gedetecteerde malware en dat is een mooie prestatie.


Qua gebruiksvriendelijkheid zijn we erg tevreden en daarop scoort het programa bij AV-Test ook een 10.