Uiterlijk en gebruik

Uiterlijk
De interface van Internet Explorer heeft wel een grondige redesign gekregen en is zo strak mogelijk vormgegeven. Zo zijn er twee buttons te vinden (vorige & volgende) en een adresbalk waarin ook een zoekterm ingevuld kan worden. Daarnaast vindt men de geopende sites in tab balken. Verder zijn er slecht drie kleine icoontjes te vinden: Startpagina, Favorieten en Instellingen. Veel van deze functies kom je ook tegen in bijvoorbeeld Google Chrome!

Het doel hiervan is de website zo centraal mogelijk te laten staan. Nieuw in Internet Explorer 9 is de optie dat je internetsites los kan trekken uit de tab-balken. Des gewenst kan de site vervolgens op het bureaublad of in een ander venster worden geplaatst. Wanneer een nieuwe tab word geopend verschijnen verschillende kleine blokken in de browser met daarin de meest bezochte websites. Ook een handige functie maar een die veel andere browsers al langere tijd hebben.

Handig is de functie dat je een kleur aan een bepaalde website toe kan kennen waarmee de site een stuk herkenbaarder wordt in de tabbalk. Of deze functie ook veel gebruikt gaat worden is de vraag maar handig is die wel.Gebruik
Internet Explorer 9 laat zich erg fijn gebruiken en is zonder twijfel een vooruitgang op zijn voorgangers. De browser voelt erg soepel aan en doet wat hij moet doen. Het weglaten van allerlei knoppen en balken geeft de browser een opgeruimde aanblik. Minder fijn vinden wij de meldingsbalk onderin. Deze wekt dezelfde gevoelens op als de meldingen van Windows, irritatie. Het is Microsoft in ieder geval gelukt om de pagina weer centraal te laten staan. De adresbalk had van ons echter nog wel iets groter mogen zijn.

Het browsen met Internet Explorer 9 voelt verder solide en soepel aan, echt grote problemen kwamen we niet tegen. Het lijkt er dus op dat Microsoft deze keer goed heeft geïnvesteerd in haar browser.