4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties

Natuurlijk hebben we ook de prestaties van de SSD’s aan wat testen onderworpen om te zien hoe goed deze presteren ten opzichte van eerdere modellen. Hiervoor gebruiken we de applicatie AS SSD. We beginnen de benchmarks met de access times, de snelheid waarmee de schijven zijn te benaderen voor lees- en schrijfacties.

Benchmark: AS SSD – Access Time Read

Benchmark: AS SSD – Access Time Write

Zoals te zien in bovenstaande benchmarks zijn de access times van beide schijven prima in orde. Niets op aan te merken. In de sequential lees- en schrijftest kunnen we zien wat ongeveer de maximale snelheid is van deze SSD’s.

Benchmark: AS SSD – Sequential Read

Benchmark: AS SSD – Sequential Write

Hier krijgen we al een iets beter beeld van de schijven. De M.2-variant doet het een stuk beter dan de 2,5 inch-versie. Vooral bij het schrijven vallen de prestaties van de 2,5 inch versie tegen.  Ten opzichte van andere schijven scoort de M.2-versie prima. De 2,5 inch versie laat wat te wensen over. Nu snel door met de IOPS-benchmarks voor 4K-bestanden. Dit is een goede meting want over het algemeen werken we het meeste met kleine bestanden. Hoe beter deze score, hoe prettiger de schijf in de meeste gevallen is in de praktijk. Al kunnen we dit op de volgende pagina met een echte praktijktest nog beter bepalen.

Benchmark: AS SSD – 4K IOPS Read

Benchmark: AS SSD – 4K IOPS Write

Hier zien we dat de schijven elkaar niet ver ontlopen. Tot slot voor de volledigheid nog even de totaalscore van AS SSD.