3min

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

De HTC Flyer wordt aan ons geleverd in een hagelwitte doos. Te verwachten is dat de retail-doos qua omvang en inhoud hetzelfde is, maar dat deze doos qua uiterlijk wel wat anders zal zijn.

Zoals we gewend zijn van HTC zal op de retail-doos van de Flyer een grote afbeelding van de tablet staan, zo ook de belangrijkste specificaties.



Inhoud

Als we de doos openen zien we zoals gewoonlijk eerst het apparaat zelf, dat in een bedje van karton is geplaatst. Als we de tablet en het bedje verwijderen komt de rest van de inhoud van de verpakking tevoorschijn.

HTC is zo netjes geweest om een hoesje mee te leveren voor de Flyer. Het witte hoesje is gemaakt van een leer-achtig materiaal en gevoerd met een stoffen binnenkant. Het klepje dat open kan om de tablet in de hoes te schuiven is tevens voorzien van een magneet, zodat deze onder normale situaties dicht zal blijven, zodat de Flyer er niet uit valt. Onderaan de hoes zit een lus waar de stylus met een beetje moeite in kan worden gestoken. Het hoesje zal niet bij iedereen in de smaak vallen, het geeft namelijk een wat vrouwelijke uitstraling aan de tablet, maar het is natuurlijk netjes van HTC dat er een hoesje mee wordt geleverd.



Zoals al meerdere malen is vermeld is deze tablet voorzien van een stylus. Deze digitale pen vinden we natuurlijk ook in de verpakking. De pen is gemaakt van geborsteld aluminium. De punt van de stylus is uiteraard van plastic. De pen is voorzien van een tweetal knoppen en moet worden gevoed door een batterij, welke mee wordt geleverd.

Als laatste zit in de verpakking van de Flyer ook nog een micro USB-kabel, een netstroomadapter met Micro USB-uitgang en een headsetje met -helaas- earbuds. Wij zien voor het comfort van de gebruiker liever een headset met in-ear-oortjes. In onze verpakking dus geen handleidingen, die mag je in de retail-doos natuurlijk wel verwachten.



Uiterlijk

De HTC Flyer is aan de voorkant vrij clean. Het scherm neemt logischerwijs het grootste deel van het apparaat in. Onder het scherm zijn uiteraard de aanraakgevoelige Android-toetsen voor Home, Option en Terug-commando’s te vinden. De zoek-knop is niet aanwezig, wel is er een knop geplaatst om de stylus in te kunnen schakelen. Als we de tablet een kwartslag naar rechts draaien, verdwijnen de touch-knoppen aan de rechterkant en verschijnen ze aan de onderkant van de Flyer. Een goede keus van HTC. Rechts van het scherm bevindt zich overigens ook de eerste van twee camera’s. Deze camera is speciaal bedoelt voor videobellen.

Als we de HTC Flyer omdraaien zien we een groot HTC-logo. Boven dit logo zit een grote lens van de andere camera. Deze camera maakt foto’s van 5 megapixel. De camera zit verwerkt in een kap die van het apparaat af kan worden gehaald. Als de kap verwijderd is, kan de SIM en/of de Micro SD-kaart geplaatst worden, afhankelijk van de versie natuurlijk.
Op de achterkant vinden we ook nog twee kleine speakertjes.



Aan de bovenkant van de Flyer is een 3,5 mm jack-plug geplaatst, alsook de aan/uit-knop van het apparaat. Aan de onderkant vinden we een Micro USB-aansluiting. Aan de linker-zijkant zitten geen knoppen of aansluitingen, terwijl aan de rechter-zijkant alleen een volumeknop en twee gaatjes voor de microfoons zijn te vinden.

Zo is de HTC Flyer dus erg ontzien van knoppen en aansluitingen. In totaal tellen we slechts twee fysieke knoppen en twee aansluitingen, als we de volumeknop als één knop tellen. Helaas moeten we wel concluderen dat een HDMI-aansluiting niet tot de specificaties behoort. Iets wat veel andere nieuwe tablets wel aanbieden.