3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


De Alienware M14X laptop zit verpakt in een vrij grote en lompe doos, zeker wanneer je nagaat dat het hier om een laptop gaat van slechts veertien inch. Wanneer we doos openen word het echter duidelijk waarom de M14X verpakking van dit formaat is. Alienware heeft er namelijk voor gekozen om twee beschermrubbers om de laptop heen te plaatsen die nogal een groot formaat hebben en zeker 75% van de boos bekleden. Met deze twee beschermrubbers is de laptop echter perfect beschermt tegen gooi en sleurwerk van meneer de postbode. Ondanks dat de doos toch wel behoorlijk groot is, zien wij dit wel als een erg goede keuze van Dell. De bescherming van de laptop bij vervoer is een punt waar sommige fabrikanten het nog wel eens af laten weten.



De buitenkant van de doos is in hetzelfde thema gehouden als die van de laptop zelf. Dit betekend dat het uiterlijk van de doos volledig matzwart is. Om dit matzwart te breken vind je over de hele doos verschillende buitenaardse tekens en afbeeldingen welke een beetje in het thema hangen van graancirkels en andere vormen die je over het algemeen linkt aan buitenaardse levensvormen. Daarnaast is er enkel onderop de doos de merknaam afgedrukt en vinden we centraal op de doos het logo van Alienware.

Zodra we de doos openen en de laptop uit de eerder genoemde beschermrubbers hebben gehaald zien we dat de M14X netjes verpakt zit in een hoes die niet alleen voor het vervoer in de doos zelf dient. Deze ziet er namelijk zeer goed uit en voelt stevig aan waardoor hij prima te gebruiken is als beschermhoes bij vervoer in bijvoorbeeld je rugzak. De hoes heeft een goede pasvorm en lijkt van goede kwaliteit. Vervolgens treffen we nog een kleinere doos aan waarin we de extra’s vinden in vorm van het netsnoer, wat boekjes en cd-roms.



Uiterlijk


Over het uiterlijk van Alienware producten valt veel te discussiëren. Een ding wat duidelijk is, is dat je van het uiterlijk van Alienware producten moet houden. Ze zijn namelijk vaak vrij agressief en hoekig vormgegeven en zien er dus niet zo uit als de gemiddelde laptop waar je nu mogelijk achter zit. Deze statement gaat duidelijk ook op voor de Alienware M14X. De laptop kent een strak lijnenspel en oogt vrij compact ondanks zijn forse dikte. Deze dikte valt vooral te wijten aan het feit dat er zich nogal wat stevige hardware in de M14X is gehuisvest. De dikte van de laptop is dus een compromis welke je zal moeten accepteren wanneer je deze laptop gaat aanschaffen. Wat je ervoor terug krijgt zal je echter als fanatieke gamer des te meer bekoren.



Wanneer de M14X gesloten voor ons ligt zien we een viertal lijnen met bovenin het overal terugkerende Alienware logo. Wanneer je de achterkant van deze laptop ziet weet je dus direct dat je met een bad-ass laptop te maken hebt. Daarnaast staat de laptop bol van de verlichting die je middels het command centre naar wens in kunt stellen. Zo vind je de verlichting onder het toetsenbord, touchpad, op de voorkant, onder de aan-knop, onder het beeldscherm en op de achterzijde van de laptop. Al deze verlichting is naar wens in te stellen in verschillende kleuren. Zelfs apart in kleur van elkaar.

Op de onderzijde van de laptop vinden we een metalen plaatje waar in ons geval enkel Alienware op staat. Echter kan je op dit plaatje van alles laten graveren. Bij aanschaf op de Dell website kan je naar wens vermelden wat er op het plaatje moet komen. Dit kunnen dingen zijn als je naam, clantag of bijvoorbeeld de schade die je de persoon toe zal doen wanneer hij zich je laptop toe-eigent.