3min

Uiterlijk

Algemeen


Qua uiterlijk doet de Samsung Galaxy Note veel denken aan de Samsung Galaxy S II. De Galaxy Note lijkt een uit de kluiten gewassen versie van Samsung’s populaire smartphone. Qua dikte verschilt het echter niet veel, de Galaxy S is met zijn 8,5 millimeter dikte ruim een millimeter dunner dan de Note.

De Samsung Galaxy Note lijkt veel op de Samsung Galaxy S II.


Door het flinke formaat van de Galaxy Note kan ik niet stellen dat dit nou echt een telefoon is die je makkelijk wegstopt in je broekzak. Wanneer ik deze in mijn broekzak wil steken, past het zelfs niet en steekt de onderkant van de Note ongeveer 2 centimeter uit. Het formaat van het toestel lijkt dan ook bij voorbaat het grootste probleem te zijn van deze telefoon.

Voorkant


De voorkant van de Note wordt voor het grootste gedeelte ingenomen door het scherm van 5,3 inch. Het scherm heeft een resolutie van 800 x 1280 pixels en dat is nogal wat voor een smartphone, in vergelijking met de Samsung Galaxy S II zijn er bijvoorbeeld meer dan 2,5 keer zoveel pixels in het scherm verwerkt. Het scherm is daarmee niet alleen groter dan dat van de Galaxy S II, maar in verhouding is het ook scherper en dat is duidelijk terug te zien wanneer bijvoorbeeld een video wordt afgespeeld. Tevens valt op hoe onwerkelijk de kleur zwart wordt weergegeven. Ik gebruik het woord onwerkelijk omdat ik er niet aan gewend ben dat deze kleur zó donker wordt weergegeven.

Boven het scherm is het logo van Samsung geplaatst, waarboven tevens een speakerbar te vinden is. Voor videogesprekken is tevens een front facing-camera terug te vinden, rechts naast de speakerbar. Deze camera heeft een resolutie van twee megapixel en dat is vrij veel te noemen.

Onder het scherm zitten drie toetsen, waarvan de middelste een druktoets is. De andere twee toetsen zijn aanraakgevoelig en fungeren voor optie- en terugtoets.





Achterkant


De achterkant van de Galaxy Note is voorzien van een 8 megapixel-camera welke video’s in 1080p kan opnemen. Naast de lens zit een LED-flitser. Een stuk verder naar beneden bevindt zich opnieuw een Samsung-logo waaronder een kleine grill is verwerkt waarachter zich een speaker bevindt.

Zijkanten


De linker zijkant van de Note bevat slechts één toets en dat is een dubbele volumeknop. Aan de andere kan is ook maar één enkele knop en dat is de standby-knop. Ik vind het persoonlijk een rare plaats om deze knop te positioneren, zeker gezien de grootte van het toestel. Ik had deze liever bovenaan de telefoon gezien, daar was genoeg ruimte geweest.



De bovenkant herbergt een 3,5mm-plug en een gaatje voor een microfoon. Ook aan de onderkant bevindt zich een microfoon, wat dus inhoudt dat de Note beschikt over noise-cancelation zodat het mogelijk is om een gesprek te voeren in een luidruchtige omgeving. Verder is er ook nog een Micro USB-aansluiting te vinden aan de onderkant.

Als laatste vindt men aan de onderkant van de Note de Pen S, die uit het apparaat kan worden geschoven.



Intern


De Note kan eenvoudig opengemaakt worden door je nagel als hefboom te gebruiken aan de linker bovenkant van de backpanel. Vervolgens is te zien dat de binnenkant van de Note vrij steriel is gehouden. De plastic cover bestaat uit één deel en er is weinig interessants aan te zien.

De accu is vrij dik, zoals ook verwacht kan worden van een accu met een dergelijke opslagcapaciteit. Met een gewicht van ongeveer 50 gram is de accu goed voor bijna een derde van het gewicht van de Note.

Alleen als de accu is verwijderd is het mogelijk om een SIM- en/of Micro SD-kaart te plaatsen. De kaartjes zijn dus helaas niet hot-swappable, wat wel spijtig maar niet onoverkomelijk is.