2min

Camera

Algemeen


De camera-applicatie van de Galaxy Note is niet veel bijzonders in vergelijking met die van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S II. De applicaties verschillen niet zo veel van elkaar. Op zich niet verwonderlijk. Ook de lenzen van de toestellen zijn hetzelfde, qua functies is het dan ook niet veel verschillend.

De mogelijkheden zijn groots. Zo kan er ingesteld worden wat voor fotostand gebruikt moet worden, welk soort scène je mee te maken hebt, hoe de belichting en scherpstelling moet zijn, of er nog effecten gebruikt moeten worden en ga zo maar door. Er zijn eindeloos veel functies en het zal dan ook voor de enthousiasteling erg fijn zijn dat de camera helemaal naar smaak kan worden ingesteld.

Foto’s


Wat betreft het maken van foto’s zijn er dus ontzettend veel functies. Verdere mogelijkheden zijn onder anderen terug te vinden in het in- en uitschakelen van een beeldstabilisator, automatisch contrast, knipperdetectie, richtlijnen en GPS-tags.

De foto’s die de Galaxy Note produceert zijn zeer goed. Het detail is prima en ook de flitser levert goed werk af.

Binnen, goede belichting, zonder flits.


Binnen, slechte belichting, met flits.


Buiten, van dichtbij.


Buiten, van veraf.


Buiten, van veraf, volledig ingezoomd.


De enige foto die wat tegenvalt is de laatste, waarbij ik volledig ingezoomd heb op het Arcadis-gebouw. De Galaxy Note staat een digitale zoom van 4x toe, wat best veel is. Dit resulteert dan ook in een vrij korrelige foto. Erg is dit niet, dit weet je als gebruiker gewoon.

Video’s


Wat betreft de mogelijkheden bij het instellen van een video-opname is er heel wat minder. Het enige nog enigszins interessante dat ingesteld kan worden zijn de verschillende effecten. Verder is de gebruiker voornamelijk beperkt tot het in- en uitschakelen van de flitser, het instellen van de scherpte en de resolutie.

De opgenomen video is van goede kwaliteit qua scherpte. Ik vind de framerate wel wat aan de lage kant. Wellicht is het dus beter om te kiezen voor een 720p-opname wanneer je snel bewegende objecten wilt filmen. De processor is wellicht te zwak voor een 1080p opname met een framerate van 30.