3min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en gebruik

Bouwkwaliteit


Wanneer we de TS44 in gebruik nemen valt het kwartje eigenlijk beide kanten op voor de Packard Bell. Als eerste voelt de laptop heel erg solide aan in zijn bediening. De toetsen van het toetsenbord typen erg fijn en lijken perfect afgesteld. Hetzelfde geldt voor de touchpad waar niets op aan te merken valt. Wanneer je echter met een vinger naast het touchpad wat druk uitoefent zal je voelen dat er wat speling op de behuizing zit. Daarnaast is het scherm ook van het type wiebelen. De speling geldt jammer genoeg ook voor het gebied boven het toetsenbord.



Daarnaast had het exemplaar wat wij ontvingen van Packard Bell uit de doos al last van spelling op de onderzijde. Met de onderzijde bedoelen we de vier rubberen rustpunten op de onderzijde van de laptop. Degene linksonderaan raakte namelijk bij het uit de doos komen de grond al niet waardoor de laptop een stukje stabiliteit verliest. Opnieuw erg jammer. We vinden dus jammer genoeg meerdere minpunten wanneer we kijken naar de bouwkwaliteit. Dit vinden we erg jammer aangezien de laptop verder netjes in elkaar zit. Alle delen sluiten netjes op elkaar aan en is er eigenlijk nergens anders iets negatiefs te ontdekken.

Zo is het toetsenbord netjes afgewerkt zodat er geen stof en rotzooi onder de toetsen kan komen en zijn de luidsprekers mooi weggewerkt in een balk boven het toetsenbord. Verder sluit rondom de multimedia aansluitingen van de laptop ook alles netjes aan en lijkt er goed na te zijn gedacht over de indeling van de laptop. Desondanks lijkt het erop dat de materiaalkeuze van de behuizing Packard Bell hier vooral de das om doet.



Gebruik


Wanneer we de laptop in gebruik nemen merken we verschillende dingen. Als eerste beginnen we met de input methodes. Het toetsenbord typt namelijk ontzettend fijn en de toetsen lijken perfect af te zijn gestemd. Ook zijn de ruimtes tussen de toetsen, prima, alleen de shift en enter toetsen hadden wellicht nog iets ruimer mogen zijn, maar het is niet extreem hinderlijk. Het toetsenbord is ook gevuld met behoorlijk wat opties en functies.



Als tweede komen we dan aan bij de touchpad. Bij de normale
handelingen die je verricht met een touchpad werkt deze naar behoren. De touchpad van de Packard Bell ondersteund echter ook multi-gestures. Wanneer we hiermee aan de slag gaan merken we dat deze handelingen goed zijn uitgewerkt en de laptop dus braaf doet wat hem wordt gevraagd. Enkel bij het gesture van verversen hadden we enige moeite en kregen we deze niet goed uitgevoerd. De gebruiker dient hier een soort cirkel te maken maar ondergetekende lukte dit niet om het tot een succesvol einde te brengen. Het opstaande randje wat verwerkt is in de touchpad mag Packard Bell wat ons betreft in de toekomst achterwege laten.



Wanneer je geen zware programma’s zal gaan draaien of spellen wilt gaan spelen op de Packard Bell zal de laptop je zeker niet teleur stellen. De TS44 toont weinig moeite wanneer je het gebruik beperkt tot de doorgaande taken zoals internet, muziek luisteren en tekstverwerken. Wanneer de programma’s van een zwaarder formaat zijn zal je wel tekort gaan komen met deze Packard Bell.