2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Control panel

Als we naar het control panel van de WNDR3700 verhuizen treffen we jammer genoeg een wat chaotische, onoverzichtelijke en fletse interface aan. De gebruikte interface doet ontzettend af aan een verder goed presterende router. Een update met wat verfrissingen die alles wat nieuwer, netter en mooier laat ogen zou welkom zijn. Gelukkig zal de gemiddelde gebruiker niet veel te vinden zijn in dit control panel. Wanneer je namelijk de eerste keer de tijd neemt en alles netjes en goed instelt, zal je hierna maar een enkele keer terug moeten keren naar het control panel.



Waar bijvoorbeeld Fritz!Box de opties mooi ordent in een paar hoofdcategorieën en vervolgens met tabbladen in een centraal scherm werkt, werkt Netgear met een waslijst aan punten. Hierdoor moet je voortdurend scrollen naar verschillende punten in de lijst. Dit maakt het control panel, zoals je begrijpt, totaal niet overzichtelijk. Daarnaast gebruikt Netgear vrij sterke kleuren en een simpel design. Zeker voor een bedrijf als Netgear en verdient een router als de WNDR3700 gewoon een mooier en beter control panel. Je zou het control panel dus kunnen zien als een klein minpunt van de router.



Ook had de banner van Netgear een stuk kleiner gemogen. Deze banner neemt nu namelijk een groot deel van het scherm in en je bent voortdurend aan het scrollen. Maar goed, nu is het design wel genoeg afgezeken. Wanneer we naar de daadwerkelijke functies zelf gaan kijken, vind je gewoon alles wat je nodig hebt. Alle instellingen worden duidelijk weergeven en worden daarnaast nog in het blauwe vlak rechts duidelijk en uitgebreid uitgelegd. Hiermee maakt de router zich geschikt voor zowel de leek als de veeleisende gebruiker.



De Netgear kan vrij uitgebreid ingesteld worden en kent eigenlijk wel alle toepassingen die je tegenwoordig in huis zou willen hebben. Naast de basisinstellingen zijn ook instellingen voor extern beheer, Dynamische DNS en nog vele andere instellingen van de partij. Voor een uitgebreide handleiding moet je wel verbinding met internet hebben. Dit kan nog eens lastig worden als dat nou bijvoorbeeld net niet lukt.