2min

Tags in dit artikel

, ,

Features

Military Class III


Zoals reeds vermeld heeft MSI de Military Class-keuring voorzien van een nieuw niveau, namelijk versie 3. In de derde versie van Military Class worden niet alleen Super Ferrite Chokes, Solid Caps en Hi-c Caps van de hoogste kwaliteit gegarandeerd, maar worden ook DrMOS II-chips toegevoegd op het moederbord.

De DrMOS II-chips zijn in vergelijking met normale MOSFETS ongeveer 30 procent efficiënter met de stroomvoorziening, genereren daardoor minder hitte en kunnen tweemaal zo snel schakelen waardoor ook de overklokresultaten positief worden beïnvloed. Met deze DrMOS II-chips denkt MSI dus niet alleen aan de overklokkers, maar ook aan het milieu, maar vooral aan de stabiliteit van je systeem onder normale omstandigheden. MSI garandeert met de Military Class III-keuring natuurlijk dat je moederbord stabiel is en dat ook op lange termijn zal blijven zijn.



PCI Express Generation 3


Het X79A-GD65-moederbord is het eerste bord dat is voorzien van de nieuwe PCI Express-standaard. Met PCI Express 3.0 krijgen videokaarten en andere insteekkaarten maar liefst tweemaal zo veel bandbreedte tot hun beschikking. Dit resulteert in maar liefst 32 GB/s aan mogelijke dataoverdracht. Of deze bandbreedte met de huidige videokaarten al echt nodig is, is natuurlijk de vraag. Het is echter heel waarschijnlijk dat de toekomstige videokaarten de bandbreedte van PCI Express 2.0 ontstijgen en dan ben je natuurlijk wel mooi klaar voor de toekomst!



ClickBIOS II


De X79A-GD65 is voorzien van MSI’s ClickBIOS II, waarmee je zowel binnen als buiten Windows de beschikking krijgt over een zo goed als identieke interface voor het instellen van het moederbord en je systeem. MSI gaat zelfs zo ver dat zelfs touchscreens actief worden ondersteund in de BIOS.

Natuurlijk is de BIOS van het type UEFI zodat je deze ook kan aansturen met je muis.