2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

HTC lijkt er een gewoonte van te maken om het vlaggenschip uit het Android-assortiment aan het einde van het jaar opnieuw te lanceren met enkele verbeteringen onder de motorkap. Vorig jaar lanceerde het Taiwanese bedrijf de HTC Sensation XE, wat een vernieuwde versie van de HTC Sensation was. Vandaag behandelen we de HTC One X+, de verbeterde versie van de HTC One X, welke begin dit jaar het levenslicht zag.

Punten die we in de recensie van de One X aanstipten waren onder andere de accuduur, het ontwerp en de camera. HTC heeft in ieder geval het eerste punt aangepakt, de accu heeft een aardige upgrade gehad waardoor we aanzienlijk langer moeten kunnen genieten van alles wat de One X+ te bieden heeft. Ook de processor is in de One X+ hoger geklokt, waardoor het toestel sneller moet zijn dan zijn voorganger, maar dat heeft uiteraard ook zijn weerslag op de accu. Verderop in dit artikel zal duidelijk worden of de One X+ er toch op vooruit gaat.

Het blijft niet alleen bij verbeteringen aan de interne hardware. De bescherming van het LCD2-paneel wordt nu verzorgd door een laagje Gorilla Glass 2, wat bij de One X nog het originele Gorilla Glass was. De One X+ wordt daarnaast geleverd met Android 4.1 in plaats van Android 4.0 en HTC Sense 4+ in plaats van Sense 4.

Waar de One X te koop was in de kleuren grijs en wit, is de One X+ in een zwarte en witte uitvoering te koop. De HTC One X+ is in Techzine’s prijsvergelijker te vinden voor een prijs van ongeveer 580 euro. De originele One X kost inmiddels een stuk minder: ongeveer 420 euro. Het is natuurlijk de vraag of de One X+ verschillen weet te bieden die de extra euro’s waard zijn.