2min

Conclusie

Ondertussen is het bericht verschenen dat Diablo III één van de best verkopende pc-games aller tijden is, niet meer dan terecht vinden wij. De diversiteit van de character classes en bijkomende skills is zo goed uitgewerkt dat je de game op zoveel manieren kan spelen dat je jaren lang bezig kan blijven. Oke, de game heeft wat opstartproblemen gehad en Blizzard heeft wat wijzigingen toegepast in het item drop- en skillsysteem waar niet iedereen even tevreden mee zal zijn. Blizzard kennende zal hier na release nog het één en ander aan geschaafd zal worden. Wat ons betreft heeft Blizzard een puike prestatie geleverd en is er voor zowel beginnende als ervaren spelers een genoeg uitdaging te vinden in Diablo III.

Ondanks dat de grafische kwaliteit niet uitstraalt dat de game in 2012 is gelanceerd, heeft Blizzard wel een prima sfeer neer weten te zetten en zijn de omgevingen ook gevarieerd genoeg om boeiend te blijven. In grote open gebieden is altijd wel een cave of kerker te vinden met een totaal andere setting.

Maar zoals gebruikelijk bij Diablo blinkt deel drie ook uit in de gameplay. Je hebt zoveel verschillende skills tot je beschikking dat je wel even bezig bent met uitzoeken wat voor jou de ideale combinatie is. De toevoeging van Runes doet hier nog een extra schepje bovenop. Voordat je Diablo op Inferno hebt verslagen ben je heel wat speeluren verder, maar ook dat betekent niet het einde van het speelplezier en kan je door met het zoeken naar betere items.
9.2
  • Hack&slashen voor het leven;
  • Sfeer;
  • Variatie in skills;
  • Co-op;
  • Voice-acting;
  • Altijd-online DRM;