2min

Tags in dit artikel

, ,

Camera

Bij een budgettelefoon hoeven we over het algemeen weinig van de camera te verwachten. Toch heeft Sony met de Xperia S en P laten zien dat het bij de top hoort wat betreft smartphonecamera’s. Daardoor stellen we onze verwachtingen enigszins bij en gaan we ervan uit dat de 5 Megapixel camera ons toonbare plaatjes op zal leveren. Video’s kunnen opgenomen worden met een resolutie van 720p.

Door de camera-knop kort in te drukken wordt er vanuit standby direct een foto genomen. Dit passen we in het menu even aan, zodat alleen de camera-applicatie wordt geopend in plaats van dat er een foto wordt gemaakt, waarna we onze standaardtest uitvoeren.

Over de genomen foto’s kunnen we voor een 5 Megapixel-camera redelijk tevreden zijn. Op de eerste binnenfoto is een blauwe gloed aanwezig, maar over de andere foto’s valt niet veel te klagen.

Binnen, genomen met goede belichting.


Binnen, genomen in het donker, met flitser.


Buiten, van dichtbij.


Buiten, van veraf.


Zelfde standpunt, half ingezoomd.


Zelfde standpunt, volledig ingezoomd.


Video’s


Wat betreft het maken van video’s zijn er wat meer functies. Zo is de Xperia U voorzien van een beeldstabilisator. Verder kunnen er ook verschillende scenes worden ingesteld zoals landschap, sneeuw, sport en feest. Ook onder anderen de scherpstelmodus, witbalans en lichtmeting kan je instellen.

De beeldstabilisator lijkt in orde, in ieder geval beter dan zijn grotere broers, maar de algehele kwaliteit is aanzienlijk minder. Het beeld is korrelig en de framerate laat ons in de steek. Voor een telefoon met dit prijsplaatje valt het ons echter alleszins mee. Je krijgt toch redelijk waar voor je geld.