2min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

Door de camera aan de achterkant uit te laten steken, lijkt Sony het doen voorkomen alsof we hier met een topper te maken hebben. Gezien het aantal ondersteunde megapixels van de camera, gaan we daar maar niet blind van uit. Sowieso verwachten we dat het resultaat te vergelijken zal zijn met de foto’s en video’s van de Xperia U welke over dezelfde 5 Megapixel-camera beschikt.

Ondanks dat de camera-knop enigszins stroef is in het gebruik, kunnen we vanuit standby direct de camera-applicatie starten en een foto nemen. Over de genomen foto’s kunnen we voor een 5 Megapixel-camera redelijk tevreden zijn.

Binnen, genomen met goede belichting.


Binnen, genomen in het donker, met flitser.


Buiten, van dichtbij.


Buiten, van veraf.


Zelfde standpunt, half ingezoomd.


Zelfde standpunt, volledig ingezoomd.


Video’s


De Xperia Sola is voorzien van een aantal handige functies, waaronder een beeldstabilisator. Verder kunnen er ook verschillende scenes worden ingesteld zoals landschap, sneeuw, sport en feest. Ook zijn er verschillende instellingen voor de scherpstelmodus, witbalans en lichtmeting.

De beeldstabilisator lijkt in orde, maar de algehele kwaliteit is niet meer dan redelijk. Het beeld is korrelig en de framerate laat ons in de steek. Ook lijkt in de achtergrond een aantal lampen te knipperen, wat in de realiteit niet het geval was.