1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (1)

Ultrabooks zijn mooie systemen, maar qua prestaties valt er nog wel wat te winnen, zo bleek uit de recensies van de eerste generatie van de dunne laptops. Nu we aan een tweede generatie toe zijn, is de grote vraag natuurlijk of er al significante verbeteringen zijn doorgevoerd. Dankzij de Ivy Bridge-processor zou de Series 9 zowel op processorkracht als grafische kracht vooruit moeten gaan.

Uit de eerste test blijkt al gelijk dat deze uitspraak niet geheel uit de lucht is gegrepen. De Series 9 realiseert met de Intel HD Graphics-kaart nog steeds geen uitmuntende score, maar het prestatieverschil met ultrabooks uit de eerste generatie wordt toch direct duidelijk gemaakt. Voorbeelden van deze ultrabooks zijn de Asus Zenbook UX31, de Toshiba Satellite Z830, de Acer Aspire S3, de Dell XPS 13 en natuurlijk ook de Samsung Series 5.



In PCMark 7 is het verschil met de Dell XPS 13 niet bijzonder groot, de andere ultrabooks staan wel op een duidelijke achterstand. Als we naar de opslag-test van PCMark 7 kijken, wordt ook duidelijk waarom de XPS 13 zo goed scoort, het verschil met andere systemen is in deze test aanzienlijk. Samsung scoort hier met de Series 9 niet als beste, maar draait desalniettemin mee in de bovenste regionen.




Het verschil is in Cinebench 11.5 niet bijster groot, maar ook in deze test wordt wel duidelijk dat de Ivy Bridge-processor de nodige winst oplevert ten opzichte van de oudere Sandy Bridge-modellen.