2min

Interieur & Assemblage

Bij het interieur van de behuizing letten we op de praktische indeling, ook zoeken we naar problemen die we tegenkomen bij het installeren van computeronderdelen in de behuizing. Als laatste kijken we ook naar de overige functies en eigenschappen van de behuizing.


Uitsparingen


Bij het moederbord rondom de CPU-socket is een uitsparing gemaakt, dit heeft als functie dat een grote processorkoeler makkelijker geïnstalleerd kan worden als het moederbord al in de behuizing zit. Rondom het moederbord zijn ook een aantal uitsparingen te vinden, via deze weg kun je kabels achter het moederbord door leggen. Het enige minpuntje dat ik hier kan noemen is dat hier niet voor een rubberen afwerking is gekozen, zodat de kabels erachter nog minder zichtbaar zouden zijn. De vraag is echter wel of je dit kan verwachten bij een behuizing van deze prijs.

Ventilatoren


Standaard worden bij de behuizing drie ventilatoren meegeleverd. Ik had persoonlijk graag een derde ventilator gezien aan de voorzijde, dan komen de twee nu meegeleverde aan de boven- en achterkant ook beter tot hun recht.


Het voordeel van weinig standaard meegeleverde ventilatoren is natuurlijk wel dat je ze zelf kan uitkiezen en niet met overbodige ventilatoren zal zitten. Dan heb je het tenminste ook aan jezelf te danken als de ventilatoren onverwachts veel meer geluid produceren. Van de ventilatoren die je standaard meegeleverd krijgt moet je natuurlijk niet al te veel verwachten.


Een extra ventilator kan worden aangesloten aan de onderzijde van de behuizing, waar ook de voeding zich bevindt. In principe een prima plek, alleen zoals je op de foto kan zien, kan het zijn dat de kabels van de voeding in de weg gaan zitten.


Handige opties


Als handige optie wil ik de eerder genoemde uitneembare stoffilter voor de voeding natuurlijk vernoemen. Ook zitten er aan de binnenkant rubberen voetjes, welke de trillingen van de voeding zouden moeten opvangen, dit zorgt vervolgens weer voor een stiller systeem.


Voor de 5.25 inch-apparaten heeft Antec een handig systeem bedacht, waarbij je een hendel naar achteren moet trekken om een apparaat te installeren. Door deze handige hendel heb je dus geen schroevendraaier nodig en kun je snel bijvoorbeeld een nieuwe dvd-speler in je behuizing zetten. Ook de 3.5-inch apparaten zijn schroefloos vast te zetten door middel van vergelijkbare hulpstukken.


Ten slotte is er een converter bijgeleverd, zodat je de USB 3.0-poorten aan kunt sluiten op een USB 2.0-poort op je moederbord. Gevolg hiervan is natuurlijk wel dat de genoemde USB-poorten aan de voorzijde slechts op de snelheid van USB 2.0 werken, maar dat is zo klaar als een klontje.