Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De HP Pavilion Sleekbook 14 wordt geleverd in combinatie met een acculader en enkele boekjes met instructies en waarschuwingen. Deze laptop wordt dus geleverd met het minimum aan accessoires, maar voor deze prijs zou het ook een grote verrassing zijn als er meer dan deze zaken zou worden meegeleverd, een draaghoes of draadloze muis hoef je normaal gezien ook niet te verwachten. Wanneer je meer dan 1.000 euro voor een laptop betaalt vinden we dit soort extraatjes logisch of zelfs wenselijk, maar voor de Sleekbook 14 is dit dus niet het geval.


Uiterlijk


Dat de Sleekbook 14 een relatief lage prijs heeft is ook aan de behuizing van het systeem te zien. Waar de duurdere laptops vandaag de dag voorzien zijn van mooie, stevige en duurzame behuizingen, is deze laptop volledig uitgevoerd in zwart plastic, waarop vingerafdrukken eenvoudig blijven staan. De coating ziet er van dichtbij overigens niet eens zo lelijk uit, HP noemt de productkleur zelf Sprankelend Zwart, wat inderdaad geen onzin is. Het plastic bevat kleine glitters waardoor de laptop ondanks het gebruik van plastic toch een interessant uiterlijk krijgt. Helaas heeft HP dit materiaal niet gebruikt voor de onderkant van de laptop, wat een inconsistentie is, maar zeker niet als onoverkomelijk gezien mag worden.

Wat betreft het uiterlijk is de Sleekbook 14 toch echt geen hoogvlieger, onlangs de interessante coating. Het blijft een minimalistisch en ingetogen ontwerp, de laptop zal er niet uit springen wanneer je hem in een display van een winkel tegenkomt.


Bouwkwaliteit


Waar de lage prijs van de HP Pavilion Sleekbook 14 al merkbaar is bij het uiterlijk en de accessoires, geldt dit ook voor de bouwkwaliteit van de laptop. Waar de dure systemen die we de laatste tijd behandelden allemaal tot in de puntjes afgewerkt zijn, merk je bij de Sleekbook 14 bijvoorbeeld wel dat er wat ruwe en onregelmatige kantjes zitten waar onderdelen samenkomen, zoals bij de kap van het scherm.

Over het scherm gesproken, de stevigheid hiervan is niet om over naar huis te schrijven. Als je op de voor- en achterkant van het scherm drukt zie je het scherm op verschillende plaatsen duidelijk flikkeren. Er zijn dit jaar laptops langsgekomen waarmee het erger gesteld was, maar de kap van het scherm van de Sleekbook 14 is toch ook niet al te stug. Wij proberen altijd even uit hoe ver we het scherm op een verantwoorde wijze kunnen buigen om de flexibiliteit ervan te testen en bij de Sleekbook 14 kunnen we toch redelijk ver gaan. Indien dit het geval is, heb ik altijd mijn twijfels aan de levensverwachting en stootgevoeligheid van een systeem. Schermpanelen in laptops zijn niet bedoeld om gebogen te worden, maar je weet maar nooit wat er gedurende het jarenlange gebruik van een laptop allemaal gebeuren kan met het systeem.