4min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (1)

Systeemtests


Het mag duidelijk zijn dat er geen wonderen verwacht hoeven te worden van de Sleekbook 14 wat betreft de benchmarks. De laptop is voorzien van goedkope hardware en zal dus zeker geen potten weten te breken in vergelijking met de duurdere laptops die Techzine tot nog toe heeft getest.

Dat blijkt in Cinebench 11.5 al direct, de Sleekbook 14 scoort helemaal onderaan de grafiek met 1.81 punten. Die score is gewoon zeer matig, maar geen verrassing.


In PCMark 7 is hetzelfde beeld te zien, de Sleekbook 14 scoort ruim onder de veel duurdere laptops die tot nog toe getest zijn.


De meeste andere systemen zijn voorzien van een SSD, de rest van een hybride harde schijf, waarbij dus een deel van de opslag bestaat uit Flash-geheugen. Daar kan de Sleekbook 14 met zijn magnetische schijf die draait op 5400 RPM natuurlijk niet tegenop en het verschil spreekt hier dan ook voor zich.

Grafische tests



De grafische benchmarks zetten een ander beeld neer, omdat de Sleekbook 14 dezelfde grafische kern deelt met de andere laptops. Het verschil wordt dan gemaakt door zaken zoals het werkgeheugen, het rekengedeelte van de processor en de snelheid van de harde schijf. In PCMark 11 uit zich dat in dit geval in een gemiddelde score, waar de Sleekbook 14 best een beetje trots op mag zijn. Deze laptop is net zo geschikt voor gaming als veel duurdere systemen zonder discrete videokaart, of ongeschikt, hoe je het maar wil zien.


In Unigine Heaven 3.0 komt ditzelfde beeld terug, de Sleekbook 14 scoort met 15,6 frames per seconde aardig goed, maar de verschillen liggen hier sowieso niet ver uit elkaar, dat is in de grafiek ook wel duidelijk te zien.