3min

Tags in dit artikel

, , ,

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


In de verpakking van de Acer Iconia Tab W510 vind je de uiteraard de tablet, acculader en bijbehorende dockingstation terug. Verder heeft Acer ook voorzien in een groot aantal handleidingen, een poetsdoekje en een micro USB-naar-USB-adapter.

Opvallend genoeg zitten er ook maar liefst zes DVD’s in de doos. Twee voor het systeemherstel, drie DVD’s met taalpakketten voor Windows en dan is er nog eens een laatste systeemschijf. De toevoeging van deze DVD’s is op zijn minst opvallend te noemen, een doorsnee tablet heeft immers geen DVD-drive en dat geldt ook voor de Iconia Tab W510. Acer had hier beter een USB-drive van kunnen maken om het nog begrijpelijk te houden voor de eindgebruiker. Inmiddels hebben we van Acer begrepen dat er een USB-stick in ontwikkeling is maar deze nog niet klaar is.


Uiterlijk


Acer lijkt een nieuwe designstandaard aan zichzelf te hebben toegewezen. De Aspire S7 werd al voorzien van een onkarakteristiek stijlvol ontwerp en datzelfde geldt in grote mate ook voor de Iconia Tab W510. Persoonlijk ben ik in ieder geval alleszins te spreken over de recentere ontwerpen van Acer.

De behuizing van de Iconia Tab W510 heeft een behuizing van plastic. De voorkant bevat uiteraard het IPS-scherm van 10,1 inch. Om het scherm zit een bezel van ongeveer 1,5 centimeter, waarin onderaan ook een aanraakgevoelige Windows-knop verwerkt is. Boven het scherm vind je een camera die bijvoorbeeld voor Skype gebruikt kan worden. In de rechterbovenhoek zit een lichtsensor verwerkt, waarmee de helderheid van het scherm wordt geregeld.


De zijkanten van de Iconia Tab W510 zijn van een wit plastic. Dit witte plastic zie je ook aan de voorkant nog terug. Aan de linker- en rechterzijkant vind je speakers terug, waarmee de Iconia Tab W510 dus stereogeluid kan uitvoeren. Aan de rechterzijde en bovenkant van de tablet zitten verschillende knoppen en aansluitingen. Aan de onderkant vind je bovendien de aansluiting voor de acculader en twee inkepingen die bedoeld zijn om het dockingstation mee vast te zetten.

Op de achterkant van de Iconia Tab W510, welke overigens van zilvergrijs plastic gemaakt is, zit een cameralens met een resolutie van 8 megapixel. Naast de lens zit een flitser en een indicator, welke opvallend genoeg ook brandt wanneer gebruik wordt gemaakt van de voorste camera. Een kleine bug, laten we maar zeggen.


Bouwkwaliteit


De Iconia Tab W510 voelt vrij stevig aan. Wel moet direct gezegd worden dat het scherm begint te flikkeren wanneer er te veel druk op wordt gezet. De standby-knop is daarnaast ook niet geheel passend, deze heeft wat bewegingsvrijheid in richtingen waarop dat niet nodig is. Een laatste negatieve opmerking moet gemaakt worden over het materiaal wat Acer voor de achterkant van de Iconia Tab W510 gebruikt heeft. Hier zitten na een korte gebruiksperiode al enkele krasjes op en het lijkt dan ook aannemelijk dat dit na verloop van tijd alleen maar erger moet worden.

De afwerking van de Iconia Tab W510 is ondanks deze opmerkingen toch erg goed te noemen. De verschillende onderdelen van de behuizing sluiten goed aan op elkaar en het scherm ligt goed in de tablet.