3min

Tags in dit artikel

, , ,

Hardware en specificaties

Hardware


De Acer Iconia Tab W510 is voorzien van matige hardware, maar dat zal Acer zonder twijfel bewust hebben gedaan. Krachtige hardware in een tablet vereist immers een flinke accu en dat gaat weer ten koste van zaken zoals afmetingen, gewicht en in sommige gevallen koeling.

Acer heeft bewust voor andere speerpunten gekozen als er gekeken wordt naar de inhoud van de Iconia Tab W510. Zo heeft de tablet een accu met een capaciteit van 3540 mAh aan boord, terwijl in het dockingstation nog eens zo’n zelfde accu teruggevonden kan worden. Dat levert tezamen een capaciteit van 7080 mAh op, waarmee de tablet volgens Acer maar liefst 18 uur op één lading kan draaien. Dat is nogal een belofte en die bewering willen we natuurlijk op waarheid testen. Daarover dus meer verderop in dit artikel.

De Iconia Tab W510 heeft voor het rekenwerk een Intel Atom Z2760-processor, wat eigenlijk een netbook-processor is. Deze processor is niet bepaald krachtig, maar wel energiezuinig en produceert bovendien weinig hitte. Dat laatste is in combinatie met de zware toepassingen die Windows-gebruikers tot hun beschikking hebben wenselijk, een tablet die oververhit raakt kan immers zomaar einde verhaal zijn en dankzij de afwezigheid van een ventilator is de kans hierop groot wanneer de verkeerde processor gekozen wordt.

De toevoeging van deze Atom-processor betekent echter ook dat er wat betreft grafisch werk weinig te halen valt bij de Iconia Tab W510. De processor is voorzien van een PowerVR SGX 545-chip voor het grafische werk. Deze GPU ondersteunt geen applicaties die met behulp van DirectX 11 zijn geprogrammeerd. DirectX 10.1 wordt volgens de specificaties wel ondersteund, maar toch worden verschillende grafische tests niet ondersteund. Zo moesten wij voor onze benchmarks terugvallen op 3DMark 06, software die inmiddels al aardig verouderd is. 3DMark 11 konden we vergeten en Unigine Heaven 3.0 draait enkel in OpenGL-mode, ook al is er ook de keuze uit DirectX 9 tot 11. Bij gewone Windows-applicaties kan je dus wel eens tegen problemen aanlopen, de meeste Modern UI-apps die speciaal voor Windows 8 zijn gemaakt zullen echter gewoon hun werk doen.

Acer levert de Iconia Tab W510 met 32GB aan opslagruimte. Daar blijft met de Windows 8-installatie en extra applicaties van Acer echter niet zo veel van over. Je moet er op rekenen dat je nog maar zo’n 10GB overhoudt voor eigen gebruik. Er kan wel gebruik gemaakt worden van het Micro SD-slot om bijvoorbeeld muziek, video’s en documenten op te plaatsen, maar applicaties zullen toch echt op de interne opslag weggeschreven moeten worden.

Er is voorzien in een scherm van 10,1 inch, dat is even groot als het scherm van de originele iPad, de beeldverhouding is wel wat anders. Het scherm heeft een resolutie van 1366 bij 768, wat in deze tijden niet zo hoog is, maar de meeste concurrentie doet het niet beter dan dat op dit moment. Zo heeft het scherm van Microsoft’s Surface RT-tablet eveneens deze resolutie. Een nadeel bij Acer’s tablet is dat er invoer van maximaal vijf vingers wordt waargenomen, veel andere Windows 8-tablets weten invoer van tien vingers te registreren.


Qua aansluitingen heeft de Acer Iconia Tab W510 het volgende aan boord: micro-HDMI, USB 2.0, micro SD en een gecombineerde audio-poort. Het dockingstation voegt hier een extra USB 2.0-poort aan toe.

Specificaties


Model
Merk Acer
Type Iconia Tab W510 (27602G03ass)
Processor
Processortype Intel Atom Z2760
Kloksnelheid processor Standaard: 1,8 GHz
Turbo: –
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 32GB (SSD)
Toerental harde schijf
RAM Geheugen 2GB
Connectiviteit
Aantal USB 2.0-poorten 1 (via adapter)
Aantal USB 3.0-poorten
LAN
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Video-output micro-HDMI
Audio-output? Ja, gecombineerd met microfoon
Microfoon-poort? Ja, gecombineerd met audio
Bluetooth Ja
NFC Ja
Kaartlezer Ja, voor micro SD-kaarten
Scherm
Resolutie 1366 x 768
Videokaart Intel Graphics Media Accelerator
Schermgrootte 10,1 inch
Schermtype CineCrystal Active Matrix TFT LCD
Camera
Resolutie foto’s 8 megapixel
Resolutie video’s 1080p @ 30 FPS
Camera aan voorkant? Ja, 2.1 megapixel
Software
Besturingssysteem Windows 8 (32-bit)
Meegeleverde software
  • 7digital Music Store
  • AcerCloud
  • AcerCloud Docs
  • AcerRing
  • Acer Crystal Eye
  • Acer Explorer
  • Acer User’s Manual
  • clear.fi Media
  • clear.fi Photo
  • clear.fi Card
  • Evernote
  • newsXperesso Metro
  • Skitch
  • Social Jogger
  • TuneIn Radio
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 9,9 x 187 x 259 (HxBxD in mm.)
Gewicht 0,95 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Wit/zilver
Garantie
Garantiesoort Haal- en brengservice
Garantietermijn 1 jaar: Send-in