2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties

Systeemprestaties


Momenteel is er bij Techzine nog niet rijkelijk getest met Windows 8-tablets. We moeten het zodoende dus even doen met resultaten van de Iconia Tab W510 en de Samsung ATIV Smart PC XE500T1C. De tablet van Samsung heeft een prijs van ongeveer 680 euro en is zodoende dus 180 euro duurder dan Acer’s product.

Beide tablets hebben dezelfde Intel Atom-processor aan boord en de systeemprestaties in Cinebench 11.5 zijn dus ook vrijwel identiek aan elkaar, met een klein voordeel voor de Acer-tablet.


In PCMark 7 weet de Samsung juist weer het voortouw te nemen en het verschil in score wordt voornamelijk duidelijk in de storage-test van die benchmark. De Acer Iconia W510 weet de Samsung ATIV Smart PC in deze test duidelijk niet bij te benen. In andere benchmarkonderdelen komen de scores opnieuw redelijk overeen.

Benchmark: Windows 8: PCMark 7 – System suite



Benchmark: Windows 8: PCMark 7 – Storage


Grafische prestaties


Voor het testen van de grafische prestaties van de tablets hebben we aardig wat moeite mogen doen doordat de Intel Atom-processor vaak niet ondersteund wordt. Volgens de specificaties van de PowerVR SGX 545 wordt DirectX 10.1 wel ondersteund, maar toch kennen we weinig succes wanneer we dit soort benchmarks wilden draaien. Zodoende konden we tests als Unigine Heaven 3.0 en 3DMark 11 wel afschrijven. Ook 3DMark Vantage was een no-go en daarom moest ik dus terugvallen op 3DMark 06 en de grafische tests in PCMark Vantage.

Opvallend genoeg weet de Acer Iconia Tab W510 betere prestaties neer te zetten dan de Samsung ATIV Smart PC. De verschillen zijn niet wereldveranderend, maar in de grafieken toch wel duidelijk zichtbaar.

Benchmark: Windows 8: PCMark Vantage – Gaming


Ook in 3DMark 06 weet de Acer-tablet een gaatje te trekken richting zijn rivaal van Samsung. De test draait echter allesbehalve soepel en de Iconia Tab W510 is dus echt geen systeem om de zwaardere games van dit moment op te spelen. Wel kan je gerust games installeren vanuit de Windows Store, daarvan heb ik er een aantal getest en die werkten stuk voor stuk zonder noemenswaardige problemen.

Benchmark: Windows 8: 3DMark 06