2min

Tags in dit artikel

, ,

Installatie

Om het de eindgebruiker makkelijk te maken, is de koeler volledig onderhoudsvrij. Dit houdt in dat je niet periodiek de vloeistof hoeft te vervangen of hoeft te stuntelen met additieven tegen algen, corrosie of andere vormen van aanslag.


Het aansluiten van de pomp gebeurt met een reguliere molex-aansluiting, rechtstreeks op de voeding. Zodra de voeding aanspringt zal de pomp vervolgens aan gaan en het water rondpompen door het systeem.

De radiateur beschikt over een 120-millimeter ventilator die, samen met de kleinere 80-millimeter ventilator op de grafische kaart de volledige koeling verzorgt. Hoewel er dus een koeling op de kaart zit, is deze louter bedoeld voor het koelen van mosfets en het werkgeheugen van de kaart.


In eerste instantie is de koeler alleen geschikt voor de standaard AMD-videokaarten. Hoewel het design toestaat ook andere kaarten te koelen, is het raadzaam eerst het internet af te struinen of te afmetingen te checken alvorens je over gaat tot installatie.


Het installeren van de koeler is niet heel erg moeilijk, maar vereist geduld en een portie boerenverstand. Niet alleen zul je de koeler moeten installeren, maar ook de standaardkoeler van je videokaart moeten demonteren. Let overigens op met de lijm die gebruikt wordt voor de geheugenchips. Na het aanbrengen is het vrijwel onmogelijk deze weer te verwijderen.

Grootste ergernis was het positioneren van het hoofdkoelblok op de kaart. De vele schroefjes maken het lastig overzicht te houden en de koeler op de PCB te knopen. Al met al ben je toch al gauw een uur tot anderhalf bezig de gehele koeler te installeren.


Om resonantie tegen te gaan, voorziet Arctic je van een aantal rubberen ringen die om de schroeven geplaatst moeten worden. Vergeet bij het installeren van de plastic koeler niet de stroomadapter aan te sluiten op de PCB van je videokaart. Deze koeler is met name bedoeld om de geheugenchips te koelen, alsmede de voltageregelaars.

Table of contents