1 min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Na een korte test kan ik concluderen dat de koeler enorm goed koelt. Hij is weliswaar prijzig maar biedt genoeg voordelen om zich in de kijker te spelen bij beginnende overclockers en andere techneuten die misschien wat met waterkoeling willen. Het geheel is relatief eenvoudig te installeren en behoeft nadien geen verder onderhoud zoals dat bij conventionele waterkoelers het geval is. Let wel, deze koeler is moeilijker te installeren dan de gemiddelde standaard processor koeler en kan derhalve alleen naar behoren geïnstalleerd worden wanneer men zich goed aan de handleiding houdt.

Qua geluidsproductie kan ik zeggen dat ik meer dan tevreden ben. Het geluid overstemd op geen enkel moment de algehele geluidsproductie van mijn testopstelling. De koeler blijkt zelfs stiller te zijn dan de standaard koelers van een HD7970.

Toch zijn er kleine puntjes van kritiek. Zo is het installeren van de koeler niet zo makkelijk als dat wellicht beweert wordt. Een enorme lading schroefjes en boutjes moeten worden geplaatst en om de geheugenchips te koelen moeten kleine aluminium koelblokken geïnstalleerd worden. Door de gebruikte ‘adhesive’ tape kunnen de blokken nadien niet meer worden verwijderd.
Het installeren van het grote koelblok is ook niet bijzonder eenvoudig. Hoewel het te doen is raad ik mensen met weinig geduld aan het iemand anders te laten doen.

Voor een bedrag van maar liefst €149,- beschik je over een ’top-notch’ koeler. Is het ’t geld waard? Dat laat ik aan jou over.
7.4
  • Brede compatibiliteit;
  • Geheugen, voltageregulatoren en GPU-die gekoeld;
  • Onderhoudsvrij;
  • Prijs;
  • Installatie;

Table of contents