Uiterlijk en specificaties

Uiterlijk


Hoewel het uiterlijk van een router niet extreem belangrijk is behandelen we het altijd wel. Er zijn nog altijd mensen die een router niet onder de verwarming of in de meterkast verstoppen. Voor die mensen is er goed nieuws, Cisco heeft gekozen voor een ontwerp dat prima is. De Linksys EA2700 is een volledig zwart kastje, met een groene band van mat plastic eroverheen gemaakt. Dit in tegenstelling tot veel andere routers die voorzien zijn van glanzend plastic. Eerlijk is eerlijk, dit is een stuk mooier en minder opvallend, iets wat wenselijk is want wie wil er nou een prominente router in het zicht hebben.


Aan de bovenkant van de router is alleen het merk Cisco en het typenummer zichtbaar. Aan de achterkant van de router vinden we alle aansluitingen. Van links naar rechts zijn dat vier LAN-poorten, een WAN-poort, een WPS-knop, een power-led, een stroomaansluiting en een aan/uit schakeling.

Op de onderkant van de router is nog een reset-mogelijkheid te vinden, welke kan worden geactiveerd met een penpunt of een paperclip. Ook vinden we daar de WPS-code, het serienummer en het MAC-adres. Verder is de router rondom afgevlakt en zijn er geen ledjes of aansluitingen te vinden. Het is qua uiterlijk een hele simpele router.

In tegenstelling tot veel andere routers ontbreekt op dit model een USB-poort voor bijvoorbeeld een netwerkprinter of een externe harde schijf die je in het netwerk kan hangen.Specificaties


De specificaties van deze router hebben we al eerder aangehaald, maar voor de vorm hier nogmaals. Het is een N600 dualband-router. Dit betekent dat deze theoretisch in staat is om snelheden van 600 Mbit/s te halen over twee kanalen van 300 Mbit/s. Het ene kanaal werkt op 2,4 GHz en het andere op 5 GHz. In de praktijk worden deze snelheden echter nooit gehaald en daarom testen we de routers in onze kantooromgeving, welke ongeveer overeenkomt met een gemiddelde woonwijk in Nederland qua draadloze signalen.

Specificaties:
Router: Cisco Linksys EA2700
WAN-poort 1
LAN-poort 4 (1000 Mbit)
USB-poort Geen
Wireless A/B/G/N (N600 2x 300 Mbit) via de 2,4 GHz- als de 5GHz-frequentie
Antennes Intern