min

Tags in dit artikel

, ,

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteitInhoud


MSI levert de GT70 Dragon Edition met een aantal accessoires welke je niet bij elke laptop zal krijgen. Natuurlijk is er de laptop zelf, alsook een acculader die in dit geval kolossaal is. Dat is niet speciaal, maar noodzakelijk.

De speciale zaken zijn een stoffen zakje met daarin een ketting en een hanger met daarop de vermeldingen MSI en Gaming Series. Verder is er een handleiding, plus nog een boekwerk voor het herstellen van het besturingssysteem plus nog twee discs met digitale handleidingen en drivers erop.Uiterlijk


De Dragon Edition wordt door MSI op een andere manier uitgevoerd dan de overige systemen uit de Gaming-serie. De laptop wordt in de eerste plaats voorzien van een afwerking met rode metalen vlakken voor bijvoorbeeld het gedeelte waar je polsen op rusten en de bovenkant. Deze vlakken zijn voorzien van etsen in de vorm van draken, wat de benaming van de laptop verklaart. Het MSI-logo op de achterkant van de laptop is bovendien verlicht op eenzelfde manier als bij Apple’s MacBook’s het geval is; hoe hoger de schermverlichting is ingesteld, hoe duidelijk de verlichting in het logo ook is.

Afgezien van de behuizing die qua ontwerp zonder twijfel opvalt is er nog een ander element dat vermeld moet worden; de GT70 Dragon Edition is een regelrechte vetzak. Het deksel waarin het scherm is verwerkt heeft een dikte van ongeveer een centimeter en de onderkant van de behuizing vult dat nog eens aan met 4,5 centimeter op het dikste punt. Dat de GT70 Dragon Edition zo dik is hoeft gezien de hardware natuurlijk geen verrassing te zijn, maar het zorgt er wel voor dat we hier niet echt over een ultrabook spreken. De GT70 Dragon Edition moet echt gezien worden als een desktopvervanger. Meenemen is afgezien van de omvang overigens nog altijd geen feestje gezien het gewicht van bijna vier kilo.


Bouwkwaliteit


De GT70 Dragon Edition valt mij qua bouwkwaliteit een beetje tegen. Dat ligt voornamelijk aan het materiaalgebruik. Je betaalt immers meer dan twee ruggen en je wordt dan toch opgescheept met een systeem dat voornamelijk omhuld is met plastic. Er zijn natuurlijk wel metalen gedeeltes, maar het gaat hier uiteindelijk om minder dan de helft van het oppervlak. De GT70 Dragon Edition is dus minder stootvast dan de gemiddelde kostbare laptop. Waar plastic breekt, deukt metaal en hoewel dat eveneens een lelijk gezicht is, is dat minder funest. Het plastic krast bovendien makkelijk, dat is bij ons recensie-exemplaar al zichtbaar.

Daar komt bij dat dit plastic sowieso vrij flexibel is. Als je het scherm probeert te buigen, krijg je niet al te veel weerstand. Bij laptops met een metalen behuizing krijg je misschien een paar millimeter beweging, hier kan je gerust spreken van een centimeter. Overigens zijn er in het verleden wel systemen langsgekomen waarmee het veel slechter gesteld was dan met de GT70 Dragon Edition. Dat is de danken aan de achterzijde die wel van metaal is gemaakt.

Wat tevens opvalt is de rechterspeaker, welke een halve centimeter in de behuizing kan worden gedrukt. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Misschien ligt het toevallig aan dit exemplaar, of is het een structurele productiefout. Bij de linkerspeaker is dit opvallend genoeg niet het geval.

De kwaliteit van het scharnier in het scherm is overigens prima. Als de positie van het scherm wordt gewijzigd is de reactie daarop vrij miniem; het scherm klappert nauwelijks na.