3min

Tags in dit artikel

,

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


LG levert de Optimus L5 II met een verwisselbare accu, een lader met USB-poort en bijbehorende USB-kabel en een earbud-headsetje. De acculader heeft een output van 0,85 ampère, wat niet bepaald veel is, maar omdat de accucapaciteit van de Optimus L5 II niet al te hoog is, is dat te overzien.

LG heeft gekozen voor het meeleveren van earbuds, waar ik vanwege de pasvorm nooit zo vrolijk van word. Vanwege de lage prijs is het wel door de vingers te zien. De headset is voorzien van een afstandsbediening met daarin een microfoon en een knop, bijvoorbeeld voor het opnemen van een telefoongesprek.


Ontwerp


Als je de technologiewereld de afgelopen jaren een beetje hebt gevolgd, zal je aan het ontwerp van de smartphone waarschijnlijk al wel kunnen afzien dat het om een LG-toestel gaat. LG hanteert een heel eigen ontwerptaal die nog het meest te herleiden is naar Samsung’s ontwerp voor telefoons zoals de Galaxy S II. LG heeft grotendeels vastgehouden aan dit ontwerp.

Herkenbaar is bijvoorbeeld de kleine radius waarmee de hoeken zijn afgerond en de zilveren omlijsting van de voorkant. Dit zijn elementen die LG vrijwel altijd gebruikt voor het ontwerp van de telefoons.

Persoonlijk vind ik het ontwerp van de LG Optimus L5 II degelijk, maar niet bijzonder. Als ik LG was geweest had ik mijn voorraad bijzondere ontwerpen echter ook bewaard voor de high-end smartphones dus wat dat betreft valt het Koreaanse bedrijf weinig kwalijk te nemen.



Uiterlijk


Aan de voorkant van de Optimus L5 II vind je een IPS-scherm van 4 inch. Boven het scherm zitten een luidsprekertje en een licht- en nabijheidssensor. Opvallend genoeg heeft LG ervoor gekozen om geen camera op de voorkant te plaatsen, waarmee het wel afbreuk doet aan de bewering dat het een compleet toestel wil aanbieden. Onder het scherm zit de thuisknop voor Android en aan weerszijden een aanraakgevoelige knop die we eveneens gewend zijn bij Android-apparaten. Zoals bij de introductie vermeld kan de thuisknop in verschillende kleuren worden verlicht.

Op de achterkant van de smartphone vind je linksboven een camera en een LED-flitser. Rechtsonderaan zitten inkepingen waaronder zich een speaker bevindt. De achterkant van de telefoon is te verwijderen, zodat je de sim- en micro SD-kaart kunt plaatsen. Om de telefoon te openen moet je wel je nagels gebruiken, het toestel opent niet eenvoudig. Gelukkig hoef je de telefoon ook niet vaak te openen.




Aan de linkerzijkant van de Optimus L5 II vind je bovenaan een instelbare applicatieknop, daaronder een volumeschakelaar. Aan de andere zijde zit slechts een aan-/uitknop. De bovenkant bevat een aansluiting voor de headset en een secundaire microfoon. Aan de onderkant vind je de USB-aansluiting en de primaire microfoon.