3min

Tags in dit artikel

,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


De LG Optimus L5 is op het eerste oog netjes afgewerkt. De telefoon ziet er wat betreft bouwkwaliteit gewoon goed uit voor een toestel met een bescheiden prijs. Je verwacht eigenlijk al gauw minder dan dit en ditmaal weet LG dus toch maar mooi te verrassen.

Ook aangaande de stevigheid weet de Optimus L5 II goed te scoren. De knoppen zitten stevig in de behuizing verwerkt en het scherm is niet overdreven slecht beschermd, wat je wel eens ziet bij toestellen uit deze prijsklasse. Zet je druk op de uiteinden van het toestel, dan ontstaan er geen vlekken op het beeldpaneel en dat is eveneens zeer netjes.

De gebruikte materialen vind ik niet erg bijzonder. LG heeft bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van Gorilla Glass, wat waarschijnlijk uit kostenoverwegingen is besloten. De rest van de behuizing is van plastic maar voelt zoals gezegd desondanks stevig aan. Als je het klepje van de achterkant verwijdert merk je wel dat deze niet zo stevig is.


Hardware


In de behuizing van de LG Optimus L5 II vind je een chipset van MediaTek. Om precies te zijn gaat het om de MT6575, bestaande uit onder andere een dual-core processor en een grafische kern van PowerVR. De twee Cortex A9-chips tikken op 1,0 GHz. Deze onderdelen worden bijgestaan door 512MB werkgeheugen, wat voor een Android-smartphone aan de krappe kant is. Of dat een probleem is lees je verderop in dit artikel.

Wat betreft interne opslag moet de gebruiker het doen met 4GB aan opslagruimte, waarvan slechts 1,4GB te gebruiken is. Dat betekent dat er toch een bepaalde grens bestaat voor het aantal te installeren applicaties omdat er altijd minimaal een gedeelte van de apps op het interne geheugen moet staan. De opslagruimte is wel nog desgewenst nog uit te breiden met maximaal 32GB, dankzij de aanwezige micro SD-poort die zich onder de batterijklep bevindt.

De LG Optimus L5 II is voorzien van een scherm van 4,0 inch. Dat is vandaag de dag redelijk normaal voor goedkopere smartphones. De resolutie bedraagt 480 bij 800 pixels en dat levert een pixeldichtheid van 233 pixels per inch op. Dat is eveneens vrij gebruikelijk.

Voor verbinding met andere apparaten kan je met de LG Optimus L5 II gebruik maken van bluetooth 3.0, WiFi 802.11 a/b/g/n en bovendien ook NFC-ondersteuning. Voor een goedkope smartphone is dat laatste niet altijd even gebruikelijk. Voor dataverbindingen heeft LG niet voorzien in 4G-ondersteuning, die functionaliteit is momenteel nog altijd alleen voor de wat duurdere smartphones weggelegd.

De camera op de achterzijde van de LG-telefoon heeft een resolutie van 5 megapixel en schiet video’s in VGA-resolutie tegen 30 frames per seconden. Helaas dus geen HD-video’s, wat tegenwoordig dan weer niet zo ongebruikelijk is. Aan de voorkant vind je zelfs helemaal geen camera.

De accu heeft een capaciteit van 1.700 mAh en zou daarmee wel 550 uur standbytijd moeten leveren. Dat dat nooit behaald wordt mag duidelijk zijn: deze metingen worden onder ideale omstandigheden uitgevoerd. Verderop in dit artikel behandel ik een eigen accutest.