4min

Tags in dit artikel

,

Prestaties (games)

De systeem-benchmarks van de vorige pagina zijn voor de meeste gebruikers echter niet van groot belang. Als Android vloeiend draait is de eerste strijd immers al gewonnen. Een belangrijker punt is het afspelen van games. Hoe goed de LG Optimus L5 II hierbij presteert is op deze pagina af te lezen.

LG heeft de Optimus L5 II uitgerust met een PowerVR SGX 531. Deze grafische chip zagen we ook in de Wolfgang AT-AS-53N (review) en Acer Liquid E1 (review). Wat dat betreft is er dus een soort verwachtingspatroon geschept. Dat is beter dan de prestaties op de voorgaande pagina.

Onscreen-tests


In AnTuTu’s GPU-test komt deze PowerVR SGX 531 aardig uit de bus en wordt met veel goedkope smartphones de vloer aan geveegd. De Optimus L5 II noteert echter wel een score van ruim 100 punten minder dan de Acer Liquid E1.


Net als de andere twee telefoons met deze grafische processor weet de Optimus L5 II geen daverende prestatie neer te zetten in GLBenchmark 2.5. Alledrie de telefoons positioneren zichzelf met overtuiging in de laagste regionen. De GLBenchmark 2.7-test heb ik voor deze recensie geschrapt omdat de Optimus L5 II hier zelfs geen score liet optekenen.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


Normaal gebruik ik in recensies de Extreme-test van 3DMark. In dit geval heb ik gekozen voor de afgeslankte Ice Storm-test omdat deze speciaal bedoeld is voor goedkopere toestellen. De enige concurrerende smartphone die aan deze test onderworpen werd is de Acer Liquid E1, die hier helemaal geen score liet noteren. Wat dat betreft doet de Optimus L5 II het wel wat beter, maar de score is nog steeds niet goed.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm


Offscreen-tests


Als laatste de offscreen-test waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

De LG Optimus L5 II noteert een score die lager is dan we tot nog toe langs hebben zien komen. De concurrentie deed het niet veel beter, maar opnieuw positioneert de LG-telefoon zich onderaan de tabel. De PowerVR SGX 531 is gewoon echt niet meer van deze tijd, kunnen we concluderen.