3min

Tags in dit artikel

,

Bouwkwaliteit en hardware

Bouwkwaliteit


De LG Optimus L7 II is op het eerste oog netjes afgewerkt. Er zijn geen gapende kieren of knoppen die niet goed in de behuizing zijn gefixeerd. De achterkant van de telefoon is voorzien van plastic met een subtiel patroon van putjes, wat prettig aanvoelt en meer grip geeft. Het gebruik van plastic vind ik nooit een pluspunt, maar gezien de prijs is het ook niet reëel om te vragen om een behuizing van metaal.

Wat betreft stevigheid van het toestel laat LG wel wat punten liggen. Die conclusie is wel pijnlijk, want bij de goedkopere Optimus L5 bleek dit juist één van de punten waarop de telefoon goed presteerde. Het scherm is het grote probleem bij de Optimus L7 II. Als je er hard op drukt ontstaan er vlekken en dat is nooit goed. Er zit gewoon veel te veel bewening in het beschermende plastic dat over het schermpaneel is geplaatst.

Zet je druk op de uiteinden van het toestel, dan ontstaan er geen vlekken op het beeldpaneel en dat is dan weer wel zoals het hoort. De constructie van de telefoon is dus niet het probleem, maar het beschermende paneel. Gek genoeg was dat bij de Optimus L5 II totaal geen pijnpunt. Natuurlijk is het scherm van de Optimus L7 II wel een fractie groter, maar zo’n verschil zou het niet moeten maken.

De gebroeders LG Optimus L5 II en L7 II naast elkaar

Hardware


In de behuizing van de LG Optimus L7 II vind je een chipset van Qualcomm. Om precies te zijn gaat het om de Qualcomm MSM8225, bestaande uit onder andere een dual-core processor en een grafische Adreno-kern. De twee Cortex A5-chips tikken op 1,0 GHz. Deze onderdelen worden bijgestaan door 768MB werkgeheugen, wat voor een Android-smartphone tegenwoordig redelijk weinig is.

Wat betreft interne opslag moet de gebruiker het doen met 4GB aan opslagruimte, waarvan slechts 1,7GB te gebruiken is. Dat betekent dat er toch een bepaalde grens bestaat voor het aantal te installeren applicaties, omdat er altijd minimaal een gedeelte van de apps op het interne geheugen moet staan. De opslagruimte is wel nog desgewenst nog uit te breiden met maximaal 32GB, dankzij de aanwezige micro SD-poort die zich onder de batterijklep bevindt. Dat lost het probleem echter maar deels op, op een gegeven moment staat het interne geheugen gewoon vol en dan kan je SD-kaart nog zo groot zijn, het interne geheugen is de bottleneck. Bij de LG Optimus L5 II is hetzelfde aan de hand, gezien de prijs van de Optimus L7 II vind ik het bij deze telefoon echter een iets groter bezwaar.

De LG Optimus L7 II is voorzien van een scherm van 4,3 inch. Dat vind ik persoonlijk een vrij goed formaat, misschien zelfs al iets te groot. Ik kan met mijn duim bijvoorbeeld niet bij de hoeken van het toestel komen als ik de telefoon in één hand houd. Dat zorgt ervoor dat het soms lastig is om de telefoon met één hand te besturen. De resolutie van de display bedraagt 480 bij 800 pixels en dat levert een pixeldichtheid van 217 pixels per inch op. Dat is voor de schermgrootte aan de lage kant, in vergelijking met de concurrentie valt dat echter mee.


Voor verbinding met andere apparaten kan je met de LG Optimus L7 II gebruik maken van bluetooth 3.0, WiFi 802.11 b/g/n en bovendien ook NFC-ondersteuning. Dat laatste is niet altijd even gebruikelijk, maar begint in deze prijsklasse wel steeds meer de standaard te worden. Voor dataverbindingen heeft LG niet voorzien in 4G-ondersteuning, die functionaliteit is momenteel nog altijd alleen voor de wat duurdere smartphones weggelegd.

De camera op de achterzijde van de LG-telefoon heeft een resolutie van 8 megapixel en schiet video’s in WVGA-resolutie tegen 30 frames per seconden. Helaas dus geen HD-video’s met de Optimus L7 II, wat tegenwoordig dan weer wel een aparte keuze is. Alle concurrerende smartphones ondersteunen minimaal 720p-opnames. Aan de voorkant heeft LG een VGA-camera geplaatst.

De accu heeft een capaciteit van 2.460 mAh en zou daarmee wel 800 uur standbytijd moeten leveren. Dat dat nooit behaald wordt mag duidelijk zijn: deze metingen worden onder ideale omstandigheden uitgevoerd. Verderop in dit artikel behandel ik een eigen accutest. Van de Optimus L7 II verwacht ik echter heel wat goeds met zulke beloften.