3min

Tags in dit artikel

,

Camera

LG heeft de Optimus L7 II voorzien van een 8 megapixel camera. Dit is voor telefoons uit deze prijsklasse nog redelijk hoog, maar het mag duidelijk wezen dat een hoog aantal megapixels geen garantie is voor een goede foto. Er zijn verschillende andere elementen die minder goed meetbaar zijn maar van grotere invloed zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van de sensor en de kwaliteit van de lenzen.


Het schieten van video’s doet de Optimus L7 II helaas niet in HD, maar in WVGA. Dat houdt in dat video’s een afmeting van 800 bij 480 pixels hebben. Dat is aanzienlijk minder dan de 720p-resolutie (1280 bij 720 pixels) die de concurrenten -afgezien van de Sony Xperia J- van de LG-telefoon minimaal ondersteunen en dat vind ik een groot gemis voor LG’s toestel, zeker met een 8 megapixel camera aan boord.

De camera-applicatie is wat druk vormgegeven doordat er aan de linker-, rechter- en bovenkant een aantal interface-elementen worden weergegeven. Dat had wel wat minder mogen zijn. Aan de linkerzijde bevindt zich een balk waarin de iconen vervangbaar zijn. De gebruiker kan dus indien gewenst wijzigingen aanbrengen. Bovenin staan enkele iconen die te maken hebben met de huidige opnamestand. Aan de rechterzijde is een knop om te wisselen tussen foto- en videostand, een sluiterknop en een snelkoppeling naar de galerij.


Foto’s


Wat betreft instellingen kan je bij de LG Optimus L7 II zaken als beeldformaat, helderheid, scène, ISO-waarde, witbalans, kleureffect, timer en geotags instellen. Dat zijn redelijk wat opties, waarschijnlijk al ruim voldoende voor de meeste gebruikers.

De Optimus L7 II is met het nemen van foto’s niet al te snel. Als je constant op de sluiterknop zou rammen, zou de smartphone ongeveer een foto per seconde schieten. Dat is even snel (of langzaam) als de Optimus L5 II.

1: Externe belichting, 2: Slechte belichting en flits, 3: Zelfde, zonder flits.

De foto’s die binnenshuis zijn genomen, zijn stuk voor stuk van bedenkelijke kwaliteit. Bij alle foto’s is minimaal één groot mankement vast te stellen. De foto met de externe belichting is onscherp en de kleuren zijn te verzadigd. De foto zonder belichting is veel te donker en waar de flits gebruikt wordt weet de Optimus L7 II niet goed scherp te stellen op het onderwerp.

1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

De LG Optimus L7 II heeft een sportmode, bedoeld voor het nemen van foto’s met bewegende objecten erop. Zet je de telefoon in deze stand, dan wordt je beeld wel direct een stuk donkerder, wat ongetwijfeld te maken heeft met een kortere sluitertijd. De resulterende foto is niet bijzonder goed.

De foto’s die buiten zijn genomen zijn beter, maar er valt nog steeds wel wat te verbeteren. Zo zijn de kleuren in de foto van de stenen opnieuw te verzadigd en is de foto van de auto wat donker. Het detail is echter wel aardig in orde.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

Net zoals we al zagen bij de Optimus L5 II heeft ook de Optimus L7 II moeite met het vastleggen van omgevingen. De twee foto’s van het gebouw zijn erg donker en daardoor valt veel detail weg.

Video’s


De LG Optimus L5 II neemt video’s op in WVGA-formaat. In vergelijking met de concurrentie is dat bij voorbaat al goed voor een dikke onvoldoende.


Bij het maken van video’s kan de gebruiker instellingen aangaande de witbalans, het kleureffect, geotags en spraak aanpassen. Niet veel, maar voldoende.


De geschoten video is redelijk, maar de resolutie is gewoon niet meer van deze tijd. Op het scherm van de telefoon zelf is het allemaal nog wel aan te zien, maar in deze tijd van sociale media belanden je geschoten video’s ook op grote schermen en daar weet de Optimus L7 II gewoon geen sterke indruk achter te laten.