3min

Tags in dit artikel

,

Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


LG levert de Optimus L7 II met een verwisselbare accu, een lader met USB-poort en bijbehorende USB-kabel en een earbud-headsetje. De acculader heeft een output van 0,85 ampère, wat niet bepaald veel is. De accu van de Optimus L7 II heeft een capaciteit van 2.460 mAh en daarmee is deze lader niet toereikend.

LG heeft gekozen voor het meeleveren van earbuds, waar ik vanwege de pasvorm nooit zo vrolijk van word. Toestellen met een adviesprijs van ongeveer 300 euro zitten wat mij betreft op het randje als het aankomt op het type oortjes dat wordt meegeleverd. Persoonlijk zie ik liever in-ears. De headset is voorzien van een afstandsbediening met daarin een microfoon en een knop, bijvoorbeeld voor het opnemen van een telefoongesprek.


Ontwerp


De LG Optimus L5 II en Optimus L7 II zijn qua uiterlijk bijna als twee druppels water, bijna, want de Optimus L7 II is een fractie groter en er zijn ook andere kleine verschillen waar te nemen.

Als je de technologiewereld de afgelopen jaren een beetje hebt gevolgd, zal je aan het ontwerp van de smartphone waarschijnlijk al wel kunnen afzien dat het om een LG-toestel gaat. LG hanteert een heel eigen ontwerptaal die nog het meest te herleiden is naar Samsung’s ontwerp voor telefoons zoals de Galaxy S II. LG heeft grotendeels vastgehouden aan de eigen draai die het aan deze ontwerp richting gaf en doet dat inmiddels al enkele jaren.

Herkenbaar zijn bijvoorbeeld de kleine radius waarmee de hoeken van het toestel zijn afgerond en de zilveren omlijsting van de voorkant. Dit zijn elementen die LG vrijwel altijd gebruikt voor het ontwerp van telefoons.

Het ontwerp van de Optimus L7 II is niet zo bijzonder, maar het spreekt toch wel aan. Het is een vriendelijk ogend toestel waar weinig aan op of aan te merken is.



Uiterlijk


Aan de voorkant van de Optimus L7 II vind je het IPS-scherm van 4,3 inch. Boven het scherm zit aan de linkerzijde een camera, in het midden een luidsprekertje en aan de rechterzijde een licht- en nabijheidssensor. Onder het scherm zit de fysieke thuisknop voor Android en aan weerszijden een aanraakgevoelige knop die we eveneens gewend zijn bij Android-apparaten. Zoals bij de introductie vermeld kan de thuisknop in verschillende kleuren worden verlicht. De bezel aan de onderkant van de telefoon is opvallend dun. Dunner dan bij de LG Optimus L5 II bijvoorbeeld.

Op de achterkant van de smartphone vind je in het midden een camera en daaronder een LED-flitser. Linksonderaan zitten twee inkepingen, waaronder zich een speaker bevindt. De achterkant van de telefoon is te verwijderen, zodat je de sim- en micro SD-kaart kunt plaatsen. Het openen van de telefoon vereist het gebruik van nagels en zelfs dan gaat het niet erg makkelijk, LG heeft niet voorzien in een inkeping hiervoor, wat de boel bemoeilijkt.




Aan de linkerzijkant van de Optimus L7 II vind je bovenaan een instelbare applicatieknop, daaronder een volumeschakelaar. Aan de andere zijde zit slechts een aan-/uitknop. De bovenkant bevat een aansluiting voor de headset en er zit ook een secundaire microfoon. Aan de onderkant vind je in het midden de USB-aansluiting en ook de primaire microfoon.