2min

Tags in dit artikel

,

Conclusie

De LG Optimus L7 II is op zichzelf, gezien zijn prijs, een redelijke telefoon. Ik kan echter niet stellen dat LG nou een nieuwe standaard zet in deze prijsklasse; er zijn toestellen die veel beter weten te presteren. Er is echter één punt waarop de Optimus L7 II wel echt onverslaanbaar is gebleken en dat is de accu. Nog niet eerder zagen we een smartphone zo’n hoge score halen.

LG laat voor zichzelf op een heel aantal gebieden helaas wel ruimte voor verbetering. De bescherming van het scherm is bijvoorbeeld aanzienlijk minder goed dan bij de goedkopere Optimus L5 II, laat staan bij de concurrentie die in sommige gevallen van Gorilla Glass gebruik maakt. Net als zijn kleinere broertje laat ook de Optimus L7 II bovendien punten liggen op het gebied van geluidskwaliteit en opnames met de camera. Een smartphone in deze prijsklasse moet toch minstens 720p-opnames ondersteunen.

De Optimus L7 II is net een paar tientjes duurder dan de Optimus L5 II en dan verwacht je eigenlijk dat LG ook op elk gebied verbeteringen doorgevoerd heeft, maar dat valt dus tegen. Natuurlijk is er sprake van een groter -maar onscherper- scherm en betere prestaties, maar er blijven ook punten op de lijst staan waarop de Optimus L7 II niet vooruitgaat en dat is zonde.

Dit alles maakt LG’s topmodel uit de L-lijn niet per definitie een slecht toestel, maar ik kan ook niet zeggen dat de Optimus L7 II nou zoveel meer biedt om het prijsverschil ten opzichte van de L5 II volledig te rechtvaardigen. Ook de concurrentie weet een betere prijs/kwaliteitsverhouding af te leveren en biedt dus betere alternatieven. Kijk voor een overzicht van de concurrentie en recensies in de introductie van dit artikel.

Enkel indien je heel veel waarde hecht aan een lange accuduur kan ik de Optimus L7 II van harte aanraden. Heb je andere voorkeuren, dan kan je beter verder kijken.
6.2
  • Goede accuscore;
  • Goed ontwerp;
  • Instelbare Quick Button;
  • Homeknop maakt attent op gemiste gebeurtenissen;
  • Matige bescherming van beeldpaneel;
  • Geluidskwaliteit luidsprekers;
  • Camera ondersteunt geen HD-resoluties en presteert slecht;