Inhoud, design en uiterlijk

Inhoud


De Nexus 7 wordt geleverd in een mooi blauw doosje en in het doosje vinden we de Nexus 7 zelf terug, maar ook een USB-kabel en een losse adapter voor in het stopcontact en waar de USB-kabel in kan worden gestoken. Verder zijn er enkele boekjes meegeleverd.

Geen headset, hoesje of andere zaken. De scherpe prijs is helaas dus ook ten kosten gegaan van een headset.


Design


De Nexus 7 heeft veel weg van zijn voorganger. De tablet is volledig in het zwart uitgevoerd en uiteraard zijn er op de voorzijde geen fysieke knoppen aanwezig, aangezien Google’s designrichtlijn stelt dat er gebruik gemaakt dient te worden van toetsen die in het scherm zijn verwerkt, wat dus ook het geval is.

De bezels aan de zijkanten van het scherm zijn wel wat dunner geworden, maar aan de boven- en onderkant van de tablet is nog steeds veel ruimte gereserveerd. De behuizing van de tablet is gemaakt van plastic, maar de achterzijde heeft een coating gekregen, waardoor deze wat stroever en bijna leerachtig aan voelt. In de achterzijde is ook heel groot de naam Nexus en daaronder een klein Asus-logo gestampt. Met stampen doel ik in dit geval op een minuscuul hoogteverschil, waardoor er logo’s en letters verschijnen.

Uiterlijk


Als we echt specifiek naar het uiterlijk van de tablet kijken, beginnen we altijd aan de voorkant. We bekijken deze tablet in portret-mode, uiteraard valt dan als eerst een groot scherm van 7 inch op. Daarboven zit een flinke bezel, waarin de 1,2 megapixel-camera zit verwerkt. Ook is er een lichtsensor aanwezig, waardoor de helderheid van het scherm automatisch kan worden aangepast. Onder het scherm vinden we wederom een flinke bezel, maar zoals al eerder opgemerkt zitten hier geen fysieke knoppen: de Nexus 7 heeft toetsen in het scherm. In de onderste bezel is verder niets te vinden.


Aan de achterkant van de Nexus 7 is wat meer te vinden. Zo bevindt zich in de linkerbovenhoek een 5 megapixel-camera, helaas niet ondersteund door een flitser, wat we bij tablets overigens zelden zien. Voor de audio heeft Asus gelukkig niet alles wegbezuinigd, er zijn namelijk twee speakers aanwezig waardoor stereo-geluid mogelijk is. Zowel boven- als onderin de tablet is een flinke speaker aanwezig.
Aan de bovenkant van de tablet is de aansluiting te vinden voor een koptelefoon, aan de onderkant de micro-USB 2.0-poort om de tablet op te laden en met de computer te verbinden. Aan de linkerzijkant is helemaal niets te vinden, aan de rechterzijkant vinden we bovenaan en van boven naar beneden de stand-by knop, de volumeknop en daaronder een klein gaatje waarachter zich de microfoon bevindt.