1 min

TouchWiz en Kids Mode

TouchWiz


Samsung heeft de TouchWiz-interface weer flink onderhanden genomen. De interface oogt een stuk platter en daarmee ook rustiger voor de ogen. Over het algemeen verdient Samsung een compliment voor het opruimen van de in het verleden doorgaans rommelige interface. Ook dit is weer iets waar de gebruiker dus meer centraal is komen te staan.

Een opvallende keuze is dat het Instellingen-menu is opgebouwd uit iconen. Dat is op zich intuïtief, maar er zijn talloze opties die verder niet in tabbladen zijn onderverdeeld. Het is daarmee een erg lange lijst met iconen geworden.


Kids Mode


Voor degenen met kinderen is er de Kids Mode, waarbij kan worden aangegeven welke apps door de kinderen geopend mogen worden. Ook zijn er door Samsung enkele relatief eenvoudige apps voor het nemen van foto’s of het maken van tekeningen ontwikkeld.

De kinderen kunnen de Kids Mode niet zelf afsluiten. De fysieke knoppen onder het scherm worden namelijk uitgeschakeld. Om de mode af te sluiten moet een pincode worden ingevoerd, daarna toont de app een overzicht van de activiteiten van de kinderen zodat je daar inzicht in krijgt. Het is ook mogelijk om een tijdslot in te stellen zodat er niet urenlang met de telefoon gespeeld kan worden.