2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inhoud & uiterlijk

Inhoud


De verpakking van de SmartWatch 2 oogt een beetje zoals die van een conventioneel horloge. Het is een soort mini-etalage waarin de SmartWatch 2 mooi getoond wordt. Omdat wij niet de eersten zijn die het horloge ontvangen, is de verpakking helaas wel aardig beschadigd.

Als je de verpakking opent en het horloge verwijdert, vind je verder nog een aantal zaken. Sony stopt er bijvoorbeeld nogal wat boekjes in. Dat zijn voornamelijk handleidingen, geschreven in verschillende talen. Voor de sportievelingen is er ook een boekje met een activatiecode voor de Runtastic Pro-app. Als laatste is er een kabeltje van zo’n 10 centimeter, welke gekoppeld kan worden aan een stroomadapter en het horloge, om de accu op te laden. Een adapter laat Sony achterwege.


Uiterlijk


Van Sony ontving ik de SmartWatch 2 met een polsband van silicone. Over de versie met het metalen bandje kan ik om die reden niks zeggen, maar een groot voordeel ten opzichte van de Galaxy Gear is wel dat de bandjes verwisselbaar zijn. Samsung heeft daar met de nog te verschijnen Gear 2, Gear 2 Neo en Gear Fit overigens wel al verandering in gebracht.

Het silicone-polsbandje oogt zeker niet lelijk. Met behulp van verschillende gaatjes is het mogelijk om het horloge goed af te stellen op de dikte van de pols. De bevestiging is van metaal en op het bandje zitten ook twee hulsjes waarmee het uitstekende deel van de polsband kan worden weggewerkt.

De SmartWatch 2 oogt als een horloge, maar is wel relatief dik. Nou is het wel zo dat ik regelmatig ‘mode-iconen’ heb zien lopen die horloges zo groot als een kei om hun pols binden, voor hen is de SmartWatch 2 minuscuul. Ik ben zelf meer van de subtiele horloges en vind de SmartWatch 2 dan weer wat dik en fors. Dat is dus puur smaak en hangt af van wat je gewend bent.


Op de voorkant van het horloge vind je een touchscreen, daaronder zitten drie knoppen die de gemiddelde Android-gebruiker wel zal kennen. De knoppen komen namelijk grotendeels overeen met wat je op Android-smartphones terugvindt: Terug, Home en Opties.

De linkerzijde van de SmartWatch 2 bevat een klepje met daarachter een micro USB-poort, de rechterzijde is voorzien van een aan/uit-knop.