2min

Tags in dit artikel

, ,

Verpakkingsinhoud & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


De Asus Transformer Book Trio wordt geleverd met twee adapters. Dat klinkt gek, maar daartoe is gekozen zodat de tablet en het dock afzonderlijk van elkaar opgeladen kunnen worden. Wel kan ervoor gekozen worden om de tablet in het dock te klikken en vervolgens het dock op te laden. Het dock zal op zijn beurt dan ook de tablet opladen, dit duurt echter wel een stuk langer. Verder bevat de verpakking een opberghoes, enkele handleidingen en natuurlijk de Transformer Book Trio zelf. Asus is dus niet al te karig geweest met de voorzieningen.


Uiterlijk


Het tablet-gedeelte van de Transformer Book Trio is qua ontwerp niet zo bijzonder vormgegeven. Vooral de voorkant oogt nogal generiek, met een zwarte bezel rondom het scherm. De schermverhouding ben ik minder over te spreken, het gaat om een 16:9 resolutie die ervoor zorgt dat je al snel geneigd bent om de tablet enkel in landschapsstand vast te houden.

De achterkant van de tablet is voorzien van schuin aflopende hoeken, wat ervoor zorgt dat je de tablet prettig vasthoudt. Opvallend is dat er een camera onderaan in de linkerhoek zit. De locatie van de camera is in mijn optiek echt verkeerd gekozen, in een hoek hou je er toch snel je hand op en in het dock is de locatie ook niet wenselijk. Of geen camera, of midden bovenaan. Verder zitten er twee speakers op de achterzijde, alsook volumeknoppen en een aan/uit-knop. Onderop de tablet zit een micro USB-poort, micro SD-slot, koptelefoonaansluiting en een poort die voor de verbinding met het dock wordt gebruikt.

Het docking-gedeelte is uitgerust met een chiclet-toetsenbord en een trackpad. Het toetsenbord is uitgevoerd met een extra knop waarmee geschakeld kan worden tussen Android en Windows. Er is natuurlijk ook een scharnierpunt te vinden, de tablet kan daarin worden bevestigd dankzij twee klemmen die het apparaat intern vastgrijpen. Met een druk op een knop in het scharnier is de koppeling weer ongedaan te maken.



Op de zijkanten vind je een koptelefoon-aansluiting, twee USB 3.0-poorten, een micro-HDMI-poort en een mini-DisplayPort. Onderop zijn tevens twee speakers te vinden. Middels verschillende indicatoren geeft het dockinggedeelte de status van het systeem, de accu en de harde schijf aan.