3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (systeem)

Omdat de Transformer Book Trio zowel Android als Windows draait heb ik ervoor gekozen om uit beide besturingssystemen enkele benchmarks te gebruiken. Dat heeft ook te maken met de verschillende hardware die voor de besturingssystemen beschikbaar is. Zo moet Android het doen met een Intel Atom-processor terwijl Windows een veel snellere Intel Core i5-processor tot de beschikking heeft.

Android


In Android gebruik ik AnTuTu X Benchmark voor de vergelijking met andere tablets. In dat opzicht kan de Transformer Book Trio geen echte indruk maken als we de tablet vergelijken met andere recente systemen. De Transformer Book Trio laat het voornamelijk liggen op het gebied van CPU, GPU en UX, daar hangt de tablet ergens onderaan in de vergelijkingen. Gekeken naar prestaties van de I/O- en RAM-onderdelen presteert de Transformer Book Trio ook niet meer dan gemiddeld.


Windows


Uit de Home-test van PCMark 8 blijkt dat de Intel Core i5-processor en andere onderdelen geen bijzonder sterke indruk weten te maken in vergelijking met andere producten.


De prestaties van de processor zijn zoals je ze kan verwachten van de gemiddelde Core i5-processor. Al deze chips behalen een score rond de 2.40 punten.


Puur kijkend naar systeemprestaties is de Asus Transformer Book Trio geen topper, zeker niet gezien de prijs. Maar wellicht moet je het niet op die manier bekijken, aangezien er veel meer hardware aanwezig is dan bij een normale laptop of tablet, wat de prijs opdrijft. De prestaties zijn zeker niet barslecht en als je meer wilt, zijn er altijd nog de duurdere opties om uit te kiezen.