4min

Verpakkingsinhoud, ontwerp & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


De HTC One M8 wordt geleverd in een vierkante doos met afgeronde hoeken. Dit is een nieuwe verpakking, voorheen gebruikte de fabrikant vaak een verpakking die wat weg had van een ei.

In de verpakking is uiteraard het toestel te vinden, alsook een USB-kabel, een adapter met een output van 1,5 ampère, een een pinnetje om de lades voor de simkaart en micro SD-kaart te verwijderen. Verder is er uiteraard nog een in-ear headset aanwezig, deze is zwart gekleurd en met rode accenten. Het snoer is zwart, de opzetstukjes, het knopje en de aansluiting zijn roodgekleurd. Daarnaast levert HTC ook nog twee extra setjes met opzetstukjes mee die een ander formaat hebben.


Ontwerp


Op de eerste pagina ben ik al kort ingegaan op het ontwerp van de HTC One M8, in mijn optiek is dit een van de mooiste, mogelijk de mooiste, smartphone van 2014. Er zijn een aantal zaken in het ontwerp van de smartphone die veel mensen zullen aanspreken.

Om te beginnen natuurlijk de aluminium behuizing, die voelt gewoon veel steviger aan dan het plastic van veel concurrenten. Daarnaast is de achterkant van de smartphone een beetje bol, dat in combinatie met de afgeronde hoeken zorgt ervoor dat het toestel lekker in de hand ligt. Aan de voorzijde zien we uiteraard vooral heel veel scherm, de fysieke knoppen zijn vervangen door schermtoetsen, zoals Google het graag ziet.

Het enige minpuntje aan het ontwerp vind ik persoonlijk dat de telefoon naar mijn smaak te lang is. De zwarte balk onder het scherm breekt met de rest van het ontwerp. Daarnaast zijn de bezels (de rand rondom het scherm) ook nog best fors. We zien tegenwoordig genoeg toestellen voorbij komen met een dunne bezel.


Uiterlijk


Het uiterlijk van het toestel is een beetje wat je van een smartphone kan verwachten, HTC heeft in het uiterlijk maar één grote verassing en die vinden we aan de achterkant. Het toestel beschikt namelijk over twee camera’s aan de achterzijde, meer hierover op de camera-pagina. Behalve de camera’s zijn er ook nog twee flitsers te vinden, alsook het HTC-logo. Op de achterkant zijn twee -in dit geval grijze- strepen te vinden. Hierin zitten de antennes verwerkt voor het GSM-netwerk, 4G, WiFi en Bluetooth.


De voorkant van het toestel wordt zoals gebruikelijk voornamelijk ingenomen door het scherm, boven het scherm is een speakergrill te vinden, een nabijheidssensor en een 5 megapixel-camera welke uitermate geschikt is voor selfies, deze beschikt namelijk over een groothoeklens, ideaal voor mensen met een dikke kop of voor als je met meerdere mensen een selfie wilt maken. Onder het scherm is het HTC-logo te vinden, daar weer onder vinden we wederom een speakergrill.Aan de zijkanten zijn ook nog de nodige aansluitingen en knoppen te vinden. Zo is de bovenkant van het toestel van plastic gemaakt, hierachter bevindt zich onder meer de infrarood-sensor waarmee je de televisie en andere apparaten kan bedienen. Ook is hier de stand-by knop te vinden, deze is nu aan de rechterkant geplaatst, bij de HTC One M7 zat die nog aan de linkerkant. Aan de onderkant vinden we koptelefoon-aansluiting en USB-aansluiting om het toestel mee op te laden. HTC heeft de plaatsing van de USB-poort bijna goed, deze zit helaas niet geheel in het midden, maar iets meer naar rechts. Waarom HTC hiervoor heeft gekozen is mij onduidelijk, maar wij prefereren een USB-poort in het midden aan de onderkant, omdat dit voor accessoire-fabrikanten gewoon veel handiger is.


De linkerzijkant van het toestel is vrijgehouden van knoppen, wel is hier een lade te vinden die met een paperclip of een meegeleverd pinnetje kan worden geopend. Hierin kan de nano-simkaart geplaatst worden. De nano-simkaart is een ontwerp van Apple, dat is vrijgegeven. Naast Apple en HTC gebruikt ook Nokia inmiddels dit formaat.


Aan de rechterzijkant is de volumeknop te vinden, dit is één knop en hiermee kan uiteraard het volume harder en zachter worden gezet. Boven de volumeknop is echter nog een lade te vinden, die wederom met een pinnetje kan worden geopend. In die lade kan een microSD-kaartje worden geplaatst. Daarmee is de opslagcapaciteit van het toestel uitbreidbaar. Dat was bij de HTC One M7 niet het geval.