2min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruikservaring & accuduur

Gebruikservaring


De HP-laptop wordt standaard geleverd met Windows 7, maar wij testen Windows-systemen tegenwoordig enkel nog met Windows 8.1. Wil je meer weten over dit besturingssysteem, lees dan onze recensie. Microsoft heeft ook een update voor de software uitgebracht, daarover lees je meer in dit artikel.

We hebben dus direct een upgrade uitgevoerd met de meegeleverde discs. Die procedure heeft HP naar mijn mening niet goed uitgewerkt. Hoewel het besturingssysteem inderdaad wordt geïnstalleerd, wordt niet gevraagd om de schijf met drivers en software in te voeren. Ook als je dat dan maar zelf doet na de installatie blijkt dat veel aanvullende software niet wordt geïnstalleerd.


Zo kon ik bijvoorbeeld zelf op zoek gaan naar software om de vingerafdrukscanner in te stellen, zelfs de HP Support Assistant kon mij hier niet aan helpen en ik moest daarom uitwijken naar de ondersteuningsafdeling van HP’s website. Uiteindelijk bleek het programma HP Client Security benodigd, dit stond dus niet op de meegeleverde DVD. Erg slordig, zeker als je een laptop maakt met beveiliging hoog in het vaandel.


Beveiliging


Eenmaal geïnstalleerd was het een fluitje van een cent om de beveiliging van de laptop in te stellen. Er komen dan ook andere mogelijkheden tevoorschijn. Zo kan je het systeem ontgrendelen via een Bluetooth-signaal van je smartphone in combinatie met een pincode. Ook kan je een Smartcard of RSA SecurID instellen. Voldoende mogelijkheden dus, maar de vingerafdrukscanner is zonder twijfel de snelste methode.

Accuduur



De HP EliteBook Folio 1040 G1 weet in de accutest van Futuremark een score van 202 minuten te behalen. Dat is een redelijk goede score, maar er zijn systemen met een Haswell-processor die beter presteren, ook zakelijke laptops als de Toshiba Portégé Z30-A en Lenovo Yoga 2 Pro.