1 min

Tags in dit artikel

, ,

Intro

Bij deze review ga ik er vanuit dat je Half-Life 2 gespeeld hebt, dit is immers het vervolg erop. Dit houdt in dat er spoilers uit het verhaal van HL2 in voor kunnen komen.

Het spel begint een paar uur nadat HL2 eindigde, op miraculeuze wijze ben je, Gordon Freeman, samen met Alyx (Vance) ontsnapt aan de explosie bovenop de Citadel. Je bent echter nog steeds in de directe omgeving van de Citadel, waar de reactorkern op punt van ontploffen staat. Om de burgers van City 17 (de stad waar de Citadel middenin staat) de kans te geven om te vluchten is het aan jou samen met Alyx om de reactor te stabiliseren.


Ik zeg "samen met Alyx" omdat Alyx echt is. Alyx heeft emoties, reageert op je handelingen en werkt actief mee. Zo zal ze in het donker vragen om je zaklamp op de vijand te richten, of maakt ze rare geluiden als de zaklamp uit is. Dit is echt heel erg goed geslaagd vind ik. Je krijgt echt een band met haar, alhoewel het de vraag is of Gordon dat wel wil, hij zegt namelijk nog steeds helemaal niets.

Table of contents