2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Bouwkwaliteit & Software

Bouwkwaliteit


LG heeft met een scherm van 5,5 inch en extreem dunne bezels (de rand rond het scherm) gekozen voor een groot formaat in een klein jasje. De vraag is dan natuurlijk of dat kleine jasje wel voldoende basis biedt om een goede bouwkwaliteit te garanderen. Als je op de website van LG gaat kijken wordt er gesproken over een behuizing met een metalen skin. Dat is misschien een beetje misleidend, want het gaat hier om een plastic behuizing met een metalen verflaagje, in de verf zit ongetwijfeld iets van metaal verwerkt om voor het metalen effect te zorgen, maar het draagt niks bij aan de bouwkwaliteit.


Uiteraard heb ik wat testen gedaan om de bouwkwaliteit te beoordelen. Als er druk op het scherm wordt gezet dan ontstaan er wel wat vlekken, maar niet in zorgwekkende mate. Het toestel kraakt verder niet als er druk op wordt gezet. De G3 lijkt dan ook erg stevig te zijn.

Software


LG voldoet netjes aan de verwachtingen en levert het toestel met de meest recente Android-versie: 4.4.2 KitKat. Ook heeft het bedrijf ervoor gekozen om de eigen skin onder handen te nemen. Visueel is de interface van de LG G3 flink op de schop gegaan. Zo is het uiterlijk net even iets moderner en platter geworden, wat duidelijk de stijl van de toekomst is op dit moment. Over een paar jaar zal alles wel weer meer 3D worden.

De nieuwe skin is in mijn optiek in elk geval een flinke vooruitgang, persoonlijk was ik niet zo’n fan van LG’s skin en daar is nu wel verandering in gekomen. De nieuwe skin is een stuk schoner geworden. Iets wat mij ook is opgevallen tijdens de hands-on, is de mogelijkheid om extra thema’s te installeren. Dit zat ook al in eerdere LG-toestellen verwerkt zoals bijvoorbeeld de voorganger. Daar werkte het downloaden van nieuwe thema’s echter nog niet, in de LG G3 wordt er een webpagina’s geopend als je meer thema’s wilt downloaden. Helaas beschikten we op de locatie van de persconferentie niet over werkend internet en konden we dit niet goed testen, maar het lijkt erop dat LG in de voetsporen van Huawei ook meer thema’s aan gaat bieden, zodat iedereen het toestel echt naar zijn eigen hand kan stijlen. Hopelijk kunnen we hier in de review binnenkort meer over zeggen.


Qua snelheid voelt de skin van LG goed aan en konden we niet direct vertragingen vinden bij bepaalde acties. Het lijkt op het eerste gezicht geen hele zware skin te zijn.